Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy német cég szerint óriási károkat okoznak az Oroszország elleni szankciók

Forisek Ádám

2017.04.07. 21:28

A Wintershall energiaipari vállalat vezérigazgatója szerint az Oroszország ellen hozott gazdasági szankciók óriási károkat okoznak a kereskedelemnek, ezért azokon fokozatosan enyhíteni kell.
KASSEL, 21:28

A Wintershall energiaipari vállalat vezérigazgatója szerint az Oroszország ellen hozott gazdasági szankció óriási károkat okoznak a kereskedelemnek, ezért azokon fokozatosan enyhíteni kell.

A gáz- és olajipari vállalat feje, Mario Mehren egy német üzleti lapnak, a Handelsblattnak adott nyilatkozatában fejtette ki, hogy ellenzi az oroszok ellen hozott, ukrán válság miatt életbe léptetett gazdasági szankciókat.

A Wintershall Németország legnagyobb olajipari vállalata, 2015-ben körülbelül 153 millió hordónyi olajat hozott forgalomba és adott el. Összesen 13 millió euró bevétele volt a cégnek.

Mehren álláspontja szerint a szankciók nemcsak az orosz gazdaságot sértik, de az orosz-európai kereskedelemre is negatív hatással vannak. Éppen ezért a gazdasági retorziók enyhítését szorgalmazza.

A Wintershall vezérigazgatója szerint Európa ezzel azt kockáztatja, hogy elveszti partneri viszonyát Oroszországgal, Moszkva pedig előbb-utóbb elveszti türelmét, és el fog fordulni az uniótól.

Mehren úgy véli az első lépés az lehet, ha Európa világossá teszi Oroszország számára, hogy a szankciókat enyhítik, amint konszolidálódik a helyzet Ukrajnában. A vezérigazgató szerint ugyanis az EU "mindent vagy semmit" hozzáállása nem javít a helyzeten.

Fontosnak tartotta megjegyezni Mehren azt is, hogy az orosz földgáz mindenfajta konkurenciát legyőzhet a piacon, ami már csak azért sem elhanyagolható szempont, mert Európának szüksége van a földgáz Oroszországból történő behozatalára. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére