Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy nap alatt tizennyolc migránshajó kötött ki Olaszországban

888.hu - MTI

2020.07.10. 20:31

Mióta nincs Salvini, jönnek a migránsok.

Több mint hatszáz migráns ért partot, tizennyolc különböző hajóval az utóbbi huszonnégy óra alatt az olaszországi Lampedusán – közölte az MTI.

Az utolsó hajóval egy 267 fős csoport érkezett a szigetre. Líbiából indultak el, és több napjukba telt, mire eljutottak az olaszországi vizekre, ahol az utolsó tengerszakaszon a parti őrség hajói kísérték őket a sziget kikötőjébe. Rekordot döntött Lampedusán az érkezők száma, mivel csütörtök reggeltől már 618-an érkeztek tizennyolc különböző, Tunéziából és Líbiából indult csónakkal és hajóval.

Nyolcvanöt tunéziait, akik gazdasági bevándorlónak számítanak és kiutasítás vár rájuk, Lampedusáról már áthelyeztek a szicíliai Porto Empedocléba. Ebben a kikötővárosban állomásozik a karanténközponttá átalakított Moby Zaza komphajó, amely azonban már megtelt. Fedélzetén helyezték el kedden az Ocean Viking migránshajóval érkezett 180 migránst, valamint a karanténhajón van még további harminc bevándorló, akik még júniusban a Sea-Watch Soros-ladikkal érkeztek, és a koronavírustesztjük pozitívnak bizonyult.

Lampedusa szigete teljesen megtelt: a regisztrációs központban ismét nem férnek el a bevándorlók, akiket a szabad ég alatt a mólón várakoztatnak a Szicíliába való áthelyezésig. Salvatore Martello, korábban baloldali, majd független lampedusai polgármester május óta folyamatosan segítséget kér a római kormánytól a helyzet megoldására. Ugyanezt sürgette Porto Empedocle kormánypárti polgármestere, Ida Carmina is, aki a karanténhajó eltávolítását kérte.

A baloldali olasz kormány alatt reneszánszát éli az illegális bevándorlás.

Az Olaszországba érkező migránsokat tesztelik, és kéthetes karanténba helyezik. Kezdetben egyetlen karanténhajó elegendőnek bizonyult, de az érkezések sokszorozódása miatt már nem tudják elhelyezni a migránsokat. Az ideiglenes karanténtáborokból könnyűszerrel távoznak, mivel ezeket nem őrzik szigorúan.

Az ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) szenátusi frakcióvezetője, Anna Maria Bernini azt kérdezte, miért hosszabbítja meg a kormány a járvány miatti vészhelyzetet, ha nem képes ellenőrzés alatt tartani a helyzetet. A párt szenátora, Maurizio Gasparri hozzátette, a Conte-kormány illegális bevándorlókat akar látni Lampedusán turisták helyett. Matteo Salvini, a Liga vezetője közösségi oldalán azt írta, hogy a kormány az „embercsempészek cinkosa vagy egyszerűen ostoba”.

Lampedusa regisztrációs központjában az olasz hatóságok feltartóztattak két bangladesi férfit, akiket a migránsok elmondása szerint a líbiai fogolytáborokban kínoztak. A bevándorlók közé elbújva érkeztek meg Olaszországba.

Szicília vizein várakozik a Sea-Watch és az Ocean Viking hajó is: az elsőt műszaki hiányosságok miatt tartóztatták fel az olasz hatóságok, a másodikat karanténba helyezték legénységével együtt.

Január elseje és július tizedike között valamivel több mint nyolcezer ember érkezett a dél-olaszországi partokra, a tavaly év ugyanezen időszakában mért valamivel több mint háromezerhez képest (akkor még Salvini volt a belügyminiszter). Az idén érkezettek többsége a járványintézkedések májusi feloldása óta kötött ki Olaszországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére