Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy nap alatt kis híján 500-an ostromolták meg Görögországot

Sümeghi Lóránt

2019.12.17. 14:18

Egy nap leforgása alatt több mint 470, Törökországból induló illegális bevándorló érte el Görögországot – jelentette kedden az ERT görög állami televízió.

A görög parti őrség 136 embert vett fel az Égei-tengeren, és további 338 migránsnak sikerült különböző bárkák fedélzetén eljutni Számosz, Farmakoníszi, Híosz, Szamothraké szigetekre, illetve a görög szárazföldön fekvő Alexandrúpoli kikötővárosba.

Mint ismert, az Égei-tenger keleti részén fekvő görög szigeteken jelenleg több mint 41 ezer bevándorló tartózkodik, ami a legmagasabb szám azóta, hogy 2016 márciusában életbe lépett az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodás. Áprilisban még csak 14 ezer migráns volt ezeken a szigeteken. Humanitárius szervezetek szerint drámai körülmények uralkodnak a túlzsúfolt migránstáborokban.

Sok illegális bevándorló az Évrosz folyón keresztül próbál meg Törökországból görög területre bejutni. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint az év eleje és december közepe között több mint 14 ezer migráns kelt át a határfolyón. Összesen 2019-ben eddig 71 368 bevándorló érkezett Törökországból Görögországba az ENSZ közlése szerint. Ez majdnem 21 ezer emberrel több, mint tavaly, amikor 50 500 migráns érkezését regisztrálták görög területen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére