Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy muszlim férfi, aki a gyûlöletével fojtott meg egy egész országot

Bokor Gábor

2016.09.07. 16:58

Mindössze öt és félévet kapott az a hitszónok, aki az Iszlám Államot éltette a Nagy-Britanniában. Azonban van egy sokkal súlyosabb probléma, a börtönben csak még jobban fog radikalizálódni, ami egyre közelebb hozza Európa végnapját.
LONDON, 16:58

Mindössze öt és fél évet kapott az a hitszónok, aki az Iszlám Államot éltette a Nagy-Britanniában. Sokkal nagyobb probléma, hogy elmondása szerint a rácsok mögött radikalizálni fogja a többi rabot.

Anjem Choudary Londonban született pakisztáni bevándorlók gyermekeként. Jó szervezőkészsége miatt hamar lépkedett fel a brit muszlim közösség ranglétráján. Az ő közreműködésével jöhetett létre az Al-Muhajiroun nevű szalafista csoport, melyet közel húszévnyi tevékenység után sikerült betiltania a kormánynak, 2005-ben. A csoport elsődleges célja a Saría-jogrendszer bevezetése volt Nagy-Britanniában.

Choudary először a húszas évei elején került a rendőrség látókörébe.

A terrorszervezetnek nyilvánított csoport, a betiltása után nem sokkal új név alatt ismét életre kelt. Az Islam4UK nevű szervezetet szintén Choudary alapította és hivatalosan ő lett a mozgalom szóvivője. Civil szervezetként álcázták magukat, így járták be London és a többi nagyváros köztereit, ahol rendszeresen tartottak szónoklatokat és hirdették nézeteiket. Legnagyobb kampányfogásuk az volt, mikor Choudary javaslatára elkezdték propagandalapjaikat szétszórni a nagyvárosok vallási központjaiban, amivel könnyen el tudták csavarni az egyszerű emberek fejét. Az Islam4UK két évig működött.

A csoportnak közel tízezer követője lett Nagy-Britanniában. 

Nem riadtak vissza a gyilkosságtól sem: az Al-Muhajirounhoz köthető Michael Olumide Adebolajo és Michael Oluwatobi Adebowale vélhetően a vallási vezető parancsára végezett 2013 május 22-én Lee Rigby-vel, a királyi haderő katonájával. Mindkét támadó nigériai bevándorlók leszármazottja volt. 

Choudary nevéhez azonban még több vér tapad. Közeli ismerőse, barátja volt annak az Abu Rumaysah-nak, aki jelenleg az Iszlám Állam oldalán harcol Szíriában. A Siddhartha Dhar néven született férfi több kivégzést bemutató filmben is szerepel. 

A fenti képen már, mint terrorista látható. Az alsó kép még Nagy-Britanniában készült, mikor a középen álló Choudary társaságában a Saría mellet kampányolt.

Korábban egy dokumentumfilm is készült a radikális férfiról és társairól, akik egytől egyig azt állították, hogy legnagyobb álmuk, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljanak, azonban a brit hatóságok bevonták az útlevelüket. 

A Jihadist Next Door című videóban a Dzsihádi Sid nevet kapó férfi bemutatja a garázsát is, amiben számos az Iszlám Államhoz köthető betiltott jelvény és zászló foglal helyet. Õ is a radikális hitszónok egyik követője.

Anjem Choudary akkor került be végképp a köztudatba, mikor számos tévétársaság élő interjút készített vele. A radikális férfi minden alkalommal elmondta, hogy ő bizony mindenben egyetért az Iszlám Állammal és az az álma, hogy egyszer fekete zászló lobogjon a brit parlament tetején. 

Egyik legismertebb produkciója a Fox amerikai hírcsatorna műsorvezetője, Sean Hannity műsorában volt. A két férfi vitája végül az üvöltözésig fajult.

A brit hatóságok és a titkosszolgálat inkompetenciáját mi sem mutatja jobban, hogy csak az napokban sikerült rács mögé juttatniuk: kedden hoztak ítéletet a muszlim hitszónok, Anjem Choudary perében. Öt és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott.

Az ítélethirdetés után elmondta, minden erejével azon lesz, hogy a börtönben radikalizálja az elítélteket és dicsőítse az ISIS-t. 

Amennyiben sikerül a terve, akkor több száz börtönviselt radikális iszlamista kerülhet ki Nagy-Britannia utcáira várva a pillanatot, hogy mikor csatlakozhatnak az ISIS-hez vagy épp mikor csaphatnak le egy európai célpontra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére