Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy muszlim bevándorló volt a New York-i terrorista

Bokor Gábor

2017.11.01. 08:28

A dzsihadista 2010-ben Üzbegisztánból ment az Egyesült Államokba.
NEW YORK, 08:28

A dzsihadista 2010-ben Üzbegisztánból ment az Egyesült Államokba. 

A jelenlegi információk szerint egy üzbég radikális iszlamista, bizonyos Sayfullah Saipov áll a tegnap délutáni terrortámadás mögött. A férfi 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba és a floridai Tampába költözött. 

Andre Cuomo, New York állam kormányzója a merénylet után elmondta, hogy az iszlamista egyedül cselekedett, nincs bizonyíték szélesebb körű összeesküvésre. A férfi egy teherautóval hajtott a biciklizők és a gyalogosok közé Manhattanben. A támadásban nyolcan haltak meg és csaknem egy tucat ember megsebesült.

Szemtanúk szerint a furgon ezután belerohant egy iskolabuszba és megállt. Saipov ezután kiszállt az autóból, és két fegyvernek látszó tárggyal kezdett el hadonászni, majd azt kiabálta, hogy "Allah Akbar", azaz Allah hatalmas. 

A 29 éves férfit a rendőrök meglőtték, majd őrizetbe vették. A dzsihadistát kórházba szállították és megműtötték. A helyi rendőrfőnök beszámolt arról, hogy Saipov a merénylet előtt nem sokkal bérelte a furgont, amivel a támadást elkövette.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint nincs magyar sérültje a terrortámadásnak. 

Donald Trump amerikai elnök a merénylet után a Twitteren azt írta, hogy nem szabad megengedni, hogy az Iszlám Állam visszatérjen vagy belépjen az Egyesült Államokba, miután a Közel-Keleten és másutt is legyőzték őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére