Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy litván bevándorló lett az új év elsõ amerikai katonai áldozata Afganisztánban

Vincze Viktor Attila

2018.01.05. 13:55

Az USA hadserege már január elsõ napján elveszítette egyik katonáját az immár 16 éve tartó afganisztáni konfliktusban. A január elsejei, nangahári tûzharc amerikai hõsi halottja 2004-ben vándorolt be Litvániából az Egyesült Államokba.
KABUL, 13:55

Az Amerikai Egyesült Államok hadseregének közlése szerint az év első napján kitört kelet-afganisztáni harcoknak egy amerikai áldozata van.

A Fox News hírcsatorna a Pentagonra hivatkozva azt állítja, hogy a halott katonán kívül négy amerikai sebesültet is követelt az év első tűzharca az afgán hadszíntéren.

A január elsején Nangarhar tartomány Achin kerületében megvívott tűzharc sebesültjei közül kettőnek az állapota stabil, a másik két –könnyebben sérült – ember pedig már vissza is térhetett a szolgálatba.

Az Egyesült Államok hadseregének tájékoztatása szerint az év első napjának első amerikai halálos áldozata a 34 éves Mihail Golin a New Jersey állambeli Fort Lee városából származik.

A Litvániában született Mihail Golin 2004-ben érkezett bevándorlóként az USA-ba, majd pedig néhány hónapon belül csatlakozott az amerikai hadsereghez. A litván származású amerikai katona végigharcolta az iraki háborút, és évek óta szolgált Afganisztánban is.

Az Egyesült Államok a korábbi tervek szerint 2014 végéig kivonta volna minden katonáját Afganisztánból, ami azonban nem történt meg. Sőt 2016-ban Donald Trump hivatalosan bejelentette, hogy a terrorizmus elleni harc jegyében az USA hadserege határozatlan ideig továbbra is afgán földön marad egy megnövelt létszámú katonai kontingenssel. Az USA jelenleg 16-20 ezer fő katonát állomásoztat Afganisztánban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére