Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Egy litván bevándorló lett az új év elsõ amerikai katonai áldozata Afganisztánban

Vincze Viktor Attila

2018.01.05. 13:55

Az USA hadserege már január elsõ napján elveszítette egyik katonáját az immár 16 éve tartó afganisztáni konfliktusban. A január elsejei, nangahári tûzharc amerikai hõsi halottja 2004-ben vándorolt be Litvániából az Egyesült Államokba.
KABUL, 13:55

Az Amerikai Egyesült Államok hadseregének közlése szerint az év első napján kitört kelet-afganisztáni harcoknak egy amerikai áldozata van.

A Fox News hírcsatorna a Pentagonra hivatkozva azt állítja, hogy a halott katonán kívül négy amerikai sebesültet is követelt az év első tűzharca az afgán hadszíntéren.

A január elsején Nangarhar tartomány Achin kerületében megvívott tűzharc sebesültjei közül kettőnek az állapota stabil, a másik két –könnyebben sérült – ember pedig már vissza is térhetett a szolgálatba.

Az Egyesült Államok hadseregének tájékoztatása szerint az év első napjának első amerikai halálos áldozata a 34 éves Mihail Golin a New Jersey állambeli Fort Lee városából származik.

A Litvániában született Mihail Golin 2004-ben érkezett bevándorlóként az USA-ba, majd pedig néhány hónapon belül csatlakozott az amerikai hadsereghez. A litván származású amerikai katona végigharcolta az iraki háborút, és évek óta szolgált Afganisztánban is.

Az Egyesült Államok a korábbi tervek szerint 2014 végéig kivonta volna minden katonáját Afganisztánból, ami azonban nem történt meg. Sőt 2016-ban Donald Trump hivatalosan bejelentette, hogy a terrorizmus elleni harc jegyében az USA hadserege határozatlan ideig továbbra is afgán földön marad egy megnövelt létszámú katonai kontingenssel. Az USA jelenleg 16-20 ezer fő katonát állomásoztat Afganisztánban.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére