Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy koronavírusos szemen köpött egy ápolónőt Franciaországban

888 - Origo

2020.11.21. 18:11

Ennek ellenére a munkáját folytatnia kellett, mert az ápolónőn volt maszk. Hatalmas az ápolóhiány a francia kórházakban.
A rendkívül súlyos ápolóhiány miatt nem egy esetben a fertőzött ápolószemélyzetnek folytatnia kell a munkát

- írta meg az Origo a Libération francia napilap értesüléseire hivatkozva.

Ugyanis az egészségügyi minisztérium semmilyen utasítást vagy útmutatót nem fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell eljárni ezekben az esetekben.

Egy grenoble-i kórház ápolónőjének elmondása alapján még kórházon belül sem egységes a gyakorlat. Náluk „az újjáélesztési osztályon 7 napos szabály van érvényben”, azaz

ha egy ápoló ezen az osztályon lesz Covid-pozitív, akkor 7 napra akkor is köteles leállni, ha egyébként nincsenek tünetei.

A normál fertőző osztályon a Covid-pozitív ápolóknak enyhe tünetek mellett is dolgozniuk kell… tegnap láttam egy jegyzőkönyvkivonatot a kórház vészhelyzeti üléséről. Ebben világosan leírták, hogy ha egy ápoló tesztje pozitív lesz, akkor köteles önkéntesként tovább dolgozni – nyilatkozta az ápolónő a Libérationnak.

Egy nantes-i kórház ápolónője a rájuk nehezedő „nyomásról” beszél, amelynek „szálai egészen az egészségügyi minisztériumig vezetnek”.

„A múlt héten egy koronavírusos beteg a maszkját levéve leköpött, ekkor megkérdeztem, hogy vajon Covid-pozitívnak számítok-e, mivel a beteg a szemembe köpött”

Hozzátette, hogy erre az volt a válasz, hogy nem, mert volt rajta maszk, miközben a beteg a szemébe köpött. Továbbá elmondta, hogy mindenki attól retteg, hogy nem tudják tovább folytatni a munkát, mert leáll a rendszer.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére