Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy képen az "amerikai demokráciaexport"

Nagy Gábor

2018.12.28. 21:45

Mióta Donald Trump az USA elnöke, kevesebbet halljuk a demokráciaexport kifejezést. Pedig volt idõ, mikor ezért a doktrínáért országokat kellett lebombázni.

Mióta Donald Trump az USA elnöke, kevesebbet halljuk a demokráciaexport kifejezést. Pedig volt idő, mikor ezért a doktrínáért országokat kellett lebombázni.

Ritka felvétel került fel az internetre a napokban: egy formációban repülnek az amerikai légierő vadászgépei: az F-35A, az F-16, az F-15E, az F-22 és az F-18. A videó december 13-án készült, ekkor hajtották végre az Egyesült Államokban az Orange Flag elnevezésű gyakorlatot. A művelet célja, hogy teszteljék: hogyan tudnak együttműködni az USA haderőnemeinek gépei. Az amerikai hadseregben ugyanis nemcsak a légierő (U.S. Air Force) tart hadrendben vadászgépeket, hanem a Tengerészgyalogság (U.S. Marine Corps) és a Haditengerészet (U.S. Navy) is.

A nemzeti gárdának (United States National Guard) is vannak vadászgépei, de azok nem vettek részt a hadgyakorlatban.

Az, hogy egy formációban repült mind az ötfajta vadászgép, mondhatni: történelmi pillanat, hiszen tavaly is megrendezték ezt a hadgyakorlatot, ám akkor nem készült ehhez hasonló felvétel.

Vadászgépek mellett felszálltak a B-52-es, B-2-es és B-1-es bombázók is, illetve légi utántöltő repülőgépek (KC-135, KC-10) is részt vettek a hadgyakorlaton, csak az A-10-esek, az EA-18G Growlerek és az AV-8B Harrierek hiányoztak december 13-án.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére