Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy józan hang: Nincs jó ok arra, hogy ne nyissuk meg az Északi Áramlat 2-t

888.hu

2022.08.19. 14:00

Ritka az ilyen.

 

A német gázellátás javítása érdekében Wolfgang Kubicki, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) szövetségi elnökhelyettese az Északi Áramlat 2 balti-tengeri gázvezeték megnyitása mellett foglalt állást.

 

A lehető leghamarabb meg kell nyitnunk az Északi Áramlat 2-t, hogy télire feltöltsük gáztárolóinkat. Nincs jó ok arra, hogy ne nyissuk meg az Északi Áramlat 2-t.”

– fogalmazott.

Az érvei pedig egész érthetőek.

Véleménye szerint, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök ezután leállítja a gázszállítást, Németország semmit sem veszít.

 

Ha több gáz jut így hozzánk, talán még a teljes, szerződésben garantált mennyiség is, az segít abban, hogy az embereknek ne kelljen télen fagyoskodniuk, és az iparunk sem szenved komoly károkat.”

– ütötte meg a józanság hangját a politikus.

 

Kubicki álláspontja szerint, az Észak Áramlat 2 gázvezetéket ismét le lehetne zárni, amint a gáztárolók megteltek. A kérdező rámutatott, hogy Putyin nagy sikerként aknázná ki a vezeték beindítását, a Bundestag alelnöke azt mondta, hogy minden, ami biztosítja, hogy több gáz jusson ide, az inkább Németországnak használ, mint Putyinnak.

Egyébként Putyin legnagyobb propagandasikere az lenne, ha elfogyna a gáz, miközben ő még mindig jó pénzt keres rajtunk. Ezt meg kell akadályozni.

 

Persze ahogy lenni szokott, Wolfgang Kubicki a saját pártján belülről kapott támadásokat nézeteiért.

Konstantin Kuhle, az FDP frakció szóvivője Twitteren üzent:

„Aki most megnyitja az Északi Áramlat 2-t, annak nem kell évtizedekig szembenéznie szomszédjainkkal és szövetségeseinkkel Lengyelországban vagy a Baltikumban – nem is beszélve Ukrajnáról vagy az önbecsülésünkről.”

 

Alexander Graf Lambsdorff parlamenti képviselő szerint Oroszország más vezetéken, például az Északi Áramlat 1-en vagy a Jamalon keresztül is szállíthatna gázt. De ha az Északi Áramlat 2 üzembe helyeznék, Németország „egymaga rombolná le a politikai konszenzust a NATO-ban és az EU-ban”, ami „bukás” lenne.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére