Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy jobboldali publicista lehet Macron kihívója

888.hu

2021.10.06. 19:20

Éric Zemmour jobboldali publicistát először jelezte egy felmérés befutónak a francia elnökválasztás második fordulójába: ha most rendeznék a voksolást, a publicista a szavazatok 17-18 százalékával jutna tovább a 24 és 27 százalékos támogatottságot élvező Emmanuel Macron államfő mellett az első fordulóból.

 

A Harris Interactive közvélemény-kutató intézetnek a Challenges című lap megbízásából készült felmérése szerint a jelöltségét egyelőre még lebegető, párton kívüli jobboldali publicista maga mögé utasította Marine Le Pent, a Nemzeti Tömörülés jelöltjét, aki egyébként minden felmérésben visszacsúszott a 15-16 százalékos támogatottsági szintre, mióta a tőle jobbra álló Éric Zemmour népszerűségét is mérik.

A bevándorlásról, az iszlámról és a nemzeti identitásról vallott radikális felfogásáról ismert Éric Zemmour régóta a polgári középosztályt képviselő konzervatív jobboldal és a munkásrétegre építő Nemzeti Tömörülés összefogását sürgeti,

ugyanakkor úgy látja, hogy Marine Le Pen képtelen a győzelemre, és alkalmatlan az elnöki posztra.

A felmérés arra is rámutatott, hogy a publicista egyszerre tud szavazatokat elhódítani Le Pen pártjától és a konzervatív tábortól, amelyeknek valamennyi jelöltjét maga mögé utasítja. Amennyiben a jobboldali köztársaságiak a pártkongresszusukon Xavier Bertrand-t jelölik államfőnek, ő 13 százalékra számíthat Éric Zemmourral szemben, Valérie Pécresse 11, míg Michel Barnier csak 7 százalékot érne el az első fordulóban.

Antoine Gautier, a felmérést végző Harris Interactive kutatója arra hívta fel a figyelmet, hogy

ilyen rövid idő alatt még egyetlen jelöltnek sem ugrott meg annyira a támogatottsága, mint Éric Zemmournak.

A publicista támogatottságát egy hónappal ezelőtt kezdték mérni a közvélemény-kutatók, akkor 7 százalékon állt. Azóta az újságíró megjelentette legújabb könyvét, amelyet a választási kampányhoz hasonló eseményeken népszerűsít és dedikál.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Észak-Korea győzelmet hirdetett a Covid felett

Kim Dzsong Un eltörölte a járvány miatti korlátozásokat.

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter gyorson szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A számot a román David Popovici világcsúccsal nyerte.

Határozott, migrációellenes üzenettel robbantotta be kampányát a Salvini vezette Liga

Olaszország jelképes helyszínein indította el választási kampányát a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga, mely Lampedusán megvilágította a migránsok érkezési helyszíneként ismert kikötőt, Milánóban a közbiztonságilag veszélyes központi pályaudvart, Rómában pedig az adóhivatal és a nyugdíjintézet székházát péntek este.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére