Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy imám segítségével migrálhattak a bevándorlók

Bokor Gábor

2019.05.10. 11:30

Franciaországban letartóztattak egy muszlim vallási vezetőt, amiért egy társával pénzt adott a bevándorlóknak, hogy azok könnyebben át tudjanak szökni Nagy-Britanniába.

Az imámot az észak-franciaországi Rouen városában tartóztatták le, amiért pénzzel támogatta a migránsokat, hogy azok a csempészek segítségével hamarabb átjussanak az angolokhoz.

A híradások szerint az imám nem francia állampolgár, korábban maga is politikai menedékjog megszerzésével került Franciaországba. Egy – szintén muszlim – társával közösen hosszú ideje pénzelték azokat az illegális bevándorlókat, akik nem akartak a nyugat-európai országban maradni, hanem inkább átmentek volna Nagy-Britanniába a jobb élet reményében. A páros még csónakokat is vett, hogy a migránsok azon próbálják meg a La Manche csatornán az átkelést. Azt javasolták, hogy a belga határ mellett lévő Bray-Dunes-nél vagy a Calais-tól nem messze lévő Audresselles-ben próbálják meg az illegális határátlépést a bevándorlók.

A kép csak illusztráció | Fotó: AFP

Június elején lesz a két férfinak a bírósági tárgyalása, ugyanis hétfőn, mikor az első fordulót tartották a boulogne-i büntetőbíróságon, védőik elnapolást kértek annak érdekében, hogy jobban felkészülhessenek. Az ügyészek szerették volna, ha a páros előzetes letartóztatásban marad a következő tárgyalásig, azonban a bíró ezt elutasította.

Tavaly év végén ismét migrációs nyomás nehezedett Nagy-Britanniára, csak szenteste negyven bevándorlót kellett elfognia a brit határőrségnek öt különböző ügy során.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére