Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hónapos lemaradással a franciák is megnyitják a teraszokat

888.hu, MTI

2021.05.11. 12:00

Franciaországban is elkezdődik a lassú nyitási folyamat, bár csak a felnőtt lakosság 27 százaléka van beoltva.

 

Most kezdünk tartósan kijönni az egészségügyi válságból”

– mondta hétfő este Jean Castex francia miniszterelnök.

Magyarországhoz képest egy hónapos lemaradással kezdik el a nyitást Franciaországban, ahol május 19-étől a vendéglátóhelyek asztalonként maximum hat vendéget fogadhatnak a teraszaikon, a belső terek pedig június 9-étől nyithatnak ki, de csak kapacitásuk feléig engedhetnek be vendégeket, míg a magyarországi éttermekben oltási igazolvánnyal be lehet menni a belső térbe.

Franciaországban sok vendéglátóipari dolgozó abban reménykedett, hogy nagyobb mértékben nyithatnak ki az éttermek, mivel azoknak csupán a 40 százaléka rendelkezik terasszal, de a kormány tartotta magát az eredeti tervezethez.

A francia vezetés a korlátozások feloldása után sem javasolja a védettséget igazoló dokumentumok használatát, inkább a vendégek számának korlátozását,

valamint a szájmaszkviselés és a többi biztonsági óvintézkedés betartását tartja szükségesnek.

Franciaországban a kórházi ápolásra szoruló fertőzöttek száma valamivel több mint 25 ezer volt hétfőn, ami 6 ezerrel kevesebb, mint a két héttel ezelőtti tetőzéskor. Közülük 4870-en vannak intenzív osztályon, a súlyos betegek száma a múlt héten naponta mintegy százzal csökkent.

Olivier Véran egészségügyi miniszter szerint a koronavírus-járvány mutatóinak javulása tíz nap múlva lehetővé teszi a korlátozások április végén bejelentett fokozatos feloldásának megkezdését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére