Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hajón próbáltak meg átjutni a migránsok, de nem úgy, ahogy eddig

Bokor Gábor

2019.03.04. 13:48

Új módszerrel próbálkoztak meg a fekete-afrikai bevándorlók, még a hatóságokat is meglepte, hogy a hajó kéményénél bújtak el.
PÁRIZS, 13:48

Új módszerrel próbálkoztak meg a fekete-afrikai bevándorlók, még a hatóságokat is meglepte, hogy a hajó kéményénél bújtak el.

A francia rendőröknek összesen 63 illegális bevándorlót kellett őrizetbe venniük, miután azok felmásztak egy Nagy-Britanniába tartó kompra, pontosabban annak kéményeihez. A hatóság embereinek többórás művelet volt lehozni a több tucat illegális bevándorlót. 

Eddig is rendszeresen rohamozták meg a hajókat a nagyrészt fekete-afrikai országokból származó migránsok, azonban olyan extrém helyre, mint a kémény, még nem merészkedtek. Az ügyben érintett komp szombat este hajózott volna Calais-ból Doverbe, azonban az indulást el kellett halasztani a fent tartózkodó bevándorlók miatt. Több száz rendőr ment ki a járműhöz azután, hogy több száz migráns áttörte a kikötőt elválasztó kordonsort és megtámadták a hajót. Összesen ötven bevándorló mászott fel a kéményhez, a többieket a földön történt rendbontás miatt vették őrizetbe. 

A Times megjegyzi, hogy a migránsok egy része az éjszakát a 163 méter hosszú MS Calais Seaways nevű kompnak a kéményeinél töltötte abban reménykedve, hogy az majd velük együtt elindul Nagy-Britannia felé. 

Jean-Marc Puissesseau, a kikötői hatóság vezetője szerint az embercsempészek tanácsolhatták a bevándorlóknak, hova próbáljanak meg elbújni a hajón. A jelentések szerint két migráns még a tengerbe is beleesett, ám a helyszínen lévő rendőrök és a tűzoltók gyorsan kiemelték őket a vízből. 

London évente harmincmillió fontot küld Franciaországnak azért, hogy biztosítsák a kikötő védelmét, azonban eddig csak pár kordont sikerült letenniük. Bár a calais-i migránstábort, a Dzsungelt a hatóságok egyszer már felszámolták, a város közvetlen közelében továbbra is legalább ötszáz afrikai, pakisztáni, afgán, iraki és iráni bevándorló várja a megfelelő pillanatot, hogy átjusson Nagy-Britanniába. 

A statisztikák szerint míg tavaly 26 ezer migráns próbált meg a kamionok rakterében elbújva átjutni, addig ez a szám két éve ötvenezer volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére