Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy felmérés szerint a republikánusok mentális egészsége messze felülmúlja a demokratákét

888.hu

2021.12.08. 16:30

A mentális egészséggel foglalkozó éves amerikai közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a rendszeresen templomba járók és a republikánusok sokkal jobb mentális egészségnek örvendenek, mint a demokraták, akik nagyon alacsonyra értékelték saját mentális állapotukat.

 

A felmérés szerint az amerikaiak mindössze 34 százaléka értékelte a mentális egészségét „kiválónak”, ami 21 éves mélypont a jelentés szerint. Ez az arány nagyjából hasonló a tavalyi eredményekhez.

Azok, akik jó mentális egészségről számoltak be, rendszeresen járnak templomba (körülbelül 44 százalék). Ez az alcsoport mutatta a legnagyobb mentális egészségi arányt a felmértek között.

Az az alcsoport, amely a legalacsonyabb mentális egészségi állapotot produkálta, a demokraták bázisa volt (28 százalék).

A republikánusok 42 százaléka ezzel szemben kiváló mentális egészségi állapotról számolt be, és a független szavazók 33 százaléka úgyszintén. A járvány előtt, 2019-ben a republikánusok 56 százaléka állította ezt.

A legtöbb csoport jólléte az országos tendenciát tükrözi, a mentális egészségi pontszámuk tavaly romlott, majd idén alig vagy egyáltalán nem javult”

– áll a Gallup elemzésében.

A demokraták mentális egészségi besorolása azonban 2019 óta folyamatosan viszonylag alacsony szinten van, míg a gyakori templomba járóké folyamatosan magas”

– folytatta.

A jelentés megállapította, hogy a férfiak a mentális egészségüket jobbnak értékelték, mint a nők, az idősebb amerikaiak pedig mint a fiatalabbak.

Szintén kedden a fősebész egy ritka közegészségügyi figyelmeztetést adott ki, amely szerint a fiatalok nagy stressznek vannak kitéve a koronavírus-járvány miatt. Vivek H. Murthy azt mondta, hogy a depresszió és a szorongás tünetei a járvány során megkétszereződtek.

A gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek mentális egészségi kihívásai valósak, és széles körben elterjedtek”

– mondta Murthy.

De ami a legfontosabb, kezelhetők és gyakran megelőzhetők.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Kalandos a miniszterelnök horvátországi kiruccanása

Tegnap egy étteremben ismerték fel, ma a csónak robbant le.

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Érdeklődés hiányában elmarad a mai momentumos tüntetés

Helyette inkább tartottak egy kis rögtönzött sajtótájékoztatót. Hiába, régen volt már 2017, már nem menő a fővárosi fiataloknak a lilákhoz csatlakozni.

Nem egy ukránt, hanem egy oroszt választottak meg a nemzetközi sakkszervezet élére

Arkagyij Dvorkovics orosz sakkmestert egy személyben hibáztatja az ukrán ellenfele „Oroszország háborús gépezetének felépítéséért”.

Zelenszkij felelősségre fogja vonni mindazokat, akik segítik a megszállókat

Kijev és szövetségesei nem fognak béketárgyalásokba bocsátkozni, ha Moszkva népszavazásokat tart Ukrajna elfoglalt térségeiben az Oroszországhoz való csatlakozásról – jelentette ki vasárnap az ukrán elnök.

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Orbán Viktor: „Akik ilyet állítanak, egész egyszerűen idióták”

Ha Szentpéteri Nagy Richárd politológus és Bánó András, a harminc évvel ezelőtti rossz emlékű „Egyenleg-ügy” főszereplője valamilyen módon Orbán Viktorról beszélget a nyilvánosság előtt, abban biztosak lehetünk, hogy a magyar miniszterelnök abból jól nem jön ki.

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére