Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy felmérés szerint a franciák többsége támogatja a katonák felhívását

888.hu, MTI

2021.04.30. 20:40

A felmérésben részt vevők csaknem fele (49 százalék) támogatná a hadsereg beavatkozását „a rend helyreállítása érdekében”.
A szöveg először egy blogban, majd április 21-én a Valeurs Actuelles-ben jelent meg, a Charles de Gaulle néhai köztársasági elnök elleni puccskísérlet 60. évfordulóján.
A válaszadók 64 százaléka hallott a nyílt levélről, 38 százalékuk pontosan tudja, hogy miről van szó.
A Valeurs Actuelles által most közölt felmérés szerint a megkérdezettek közül sokan egyetértenek a nyílt levélben megfogalmazott néhány más kérdéssel is, például a francia földeken tapasztalható erőszak fokozódásával a megkérdezettek 84 százaléka ért egyet, 73 százalékuk a levélírókhoz hasonlóan szintén úgy gondolja, hogy Franciaország szét fog esni,
74 százalékuk egyetért azzal a megállapítással, hogy az antirasszizmus kontraproduktív hatást válthat ki,
illetve azzal, hogy hogy egyes francia városokban nem alkalmazzák a köztársaság törvényeit. Ez utóbbit a megkérdezettek 86 százaléka gondolja így.
A felmérésben részt vevők csaknem fele (49 százalék) támogatná a hadsereg beavatkozását „a rend helyreállítása érdekében”.
Kevesebb mint harmaduk gondolja úgy, hogy az aláírókat szankcionálni kellene, mint ahogyan azt Florence Parly francia védelmi miniszter kilátásba helyezte.
Az aláírók elítélték „a szétesést, ami a hazát sújtja”, „a közösségek közötti gyűlölködést, amelyet egyfajta antirasszizmus táplál”, „az iszlamizmust és a külvárosi hordákat”, amelyek „az alkotmányunkkal ellentétes dogmákat” kényszerítettek az ország egy részére.
A katonák írásukban jelezték, hogy készen állnak olyan politikusokat támogatni, akik tekintettel vannak a nemzet megóvására, és arra is felhívták a figyelmet, hogy
amennyiben a jelenlegi politika folytatódik, az aktív bajtársak beavatkozására lesz szükség.
Franciaországban katonák ilyen jellegű állásfoglalása példátlan, a hadsereg hagyományosan távol tartja magát a politikai vitáktól.
A köztisztviselőkre vonatkozik a „visszafogottság kötelezettsége”, ami a nyilvános állásfoglalásokban politikai semlegességet jelent.
Az aláírók jelentős része viszont már nyugalmazott, és többen megmérették már magukat helyhatósági választásokon a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés színeiben.
Jean Castex francia miniszterelnök szerdán a leghatározottabban elítélte a nyílt levelet.
A több mint 1500 aláíró közül 18 aktív katonát azonosított a hadsereg, valamennyiüknek a katonai felső tanács elé kell állniuk.
Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés vezetője, aki a felmérések szerint a jövő évi elnökválasztás első fordulóját a 2017-es voksoláshoz hasonlóan megnyerheti,
kedden ismételten támogatásáról biztosította az elégedetlen katonákat, és azt kérte, szavazzanak rá jövőre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére