Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy felmérés szerint a franciák többsége támogatja a katonák felhívását

888.hu, MTI

2021.04.30. 20:40

A felmérésben részt vevők csaknem fele (49 százalék) támogatná a hadsereg beavatkozását „a rend helyreállítása érdekében”.
A szöveg először egy blogban, majd április 21-én a Valeurs Actuelles-ben jelent meg, a Charles de Gaulle néhai köztársasági elnök elleni puccskísérlet 60. évfordulóján.
A válaszadók 64 százaléka hallott a nyílt levélről, 38 százalékuk pontosan tudja, hogy miről van szó.
A Valeurs Actuelles által most közölt felmérés szerint a megkérdezettek közül sokan egyetértenek a nyílt levélben megfogalmazott néhány más kérdéssel is, például a francia földeken tapasztalható erőszak fokozódásával a megkérdezettek 84 százaléka ért egyet, 73 százalékuk a levélírókhoz hasonlóan szintén úgy gondolja, hogy Franciaország szét fog esni,
74 százalékuk egyetért azzal a megállapítással, hogy az antirasszizmus kontraproduktív hatást válthat ki,
illetve azzal, hogy hogy egyes francia városokban nem alkalmazzák a köztársaság törvényeit. Ez utóbbit a megkérdezettek 86 százaléka gondolja így.
A felmérésben részt vevők csaknem fele (49 százalék) támogatná a hadsereg beavatkozását „a rend helyreállítása érdekében”.
Kevesebb mint harmaduk gondolja úgy, hogy az aláírókat szankcionálni kellene, mint ahogyan azt Florence Parly francia védelmi miniszter kilátásba helyezte.
Az aláírók elítélték „a szétesést, ami a hazát sújtja”, „a közösségek közötti gyűlölködést, amelyet egyfajta antirasszizmus táplál”, „az iszlamizmust és a külvárosi hordákat”, amelyek „az alkotmányunkkal ellentétes dogmákat” kényszerítettek az ország egy részére.
A katonák írásukban jelezték, hogy készen állnak olyan politikusokat támogatni, akik tekintettel vannak a nemzet megóvására, és arra is felhívták a figyelmet, hogy
amennyiben a jelenlegi politika folytatódik, az aktív bajtársak beavatkozására lesz szükség.
Franciaországban katonák ilyen jellegű állásfoglalása példátlan, a hadsereg hagyományosan távol tartja magát a politikai vitáktól.
A köztisztviselőkre vonatkozik a „visszafogottság kötelezettsége”, ami a nyilvános állásfoglalásokban politikai semlegességet jelent.
Az aláírók jelentős része viszont már nyugalmazott, és többen megmérették már magukat helyhatósági választásokon a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés színeiben.
Jean Castex francia miniszterelnök szerdán a leghatározottabban elítélte a nyílt levelet.
A több mint 1500 aláíró közül 18 aktív katonát azonosított a hadsereg, valamennyiüknek a katonai felső tanács elé kell állniuk.
Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés vezetője, aki a felmérések szerint a jövő évi elnökválasztás első fordulóját a 2017-es voksoláshoz hasonlóan megnyerheti,
kedden ismételten támogatásáról biztosította az elégedetlen katonákat, és azt kérte, szavazzanak rá jövőre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogvatartott férfiak, akik nőnek érzik magukat kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszereket, fogamzásgátló szereket és abortusz tablettákat kezdtek el biztosítani a fogvatartottaknak – írja a V4NA pénteken.

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után – erről a Magyar Nemzet írt.

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

Fidesz: felháborító, hogy Vadai Ágnes hülyének nézi a magyar embereket

Fidesz: felháborító, hogy Vadai Ágnes hülyének nézi a magyar embereket

A gyurcsányista az ATV stúdiójában fejtette ki véleményét a népszavazáson résztvevőkről.

A svédeknél már intézményi szinten megy az óvodások és a szülők érzékenyítése

A svédeknél már intézményi szinten megy az óvodások és a szülők érzékenyítése

Svédországban nemcsak az iskolákban, hanem évek óta az óvodákban is aktívan jelen vannak az LMBTQ-propagandisták, akik már nem elégszenek meg a homoszexualitás népszerűsítésével, hanem a két nem teljes felszámolását tűzték ki célul – írja a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére