Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy amerikai liberálfasiszta szerint Mohamed próféta volt az elsõ feminista

Nagy Gábor

2016.11.02. 16:28

A Huffington Post publicistája nemrég az iszlám vallás elsõ prófétáját feministának titulálta - mondván: õ volt az elsõ alak a történelemben, aki kiállt a nõk jogaiért.
WASHINGTON, 16:28

A Huffington Post publicistája nemrég az iszlám vallás első prófétáját feministának titulálta – mondván: ő volt az első alak a történelemben, aki kiállt a nők jogaiért.

Banafsheh Sayyad, a szélsőségesen liberális amerikai lap szerzője azt írja:

Vitathatatlanul Mohamed próféta volt a történelem első feministája."

 

Hogy miért?

A szerző szerint ha a próféta ma még élne, akkor nagy valószínűséggel fel lenne háborodva azon, ahogy manapság bánnak a nőkkel az iszlamisták.

Sayyad szerint Mohamed (és az eredeti tanítása) merőben eltért a buddhista, a konfuciánus, a zsidó és a keresztény szemléletétől, mivel radikális egyenlőséget tett a nők és a férfiak között; később pedig számos olyan intézkedést hozott, melyek a nők életkörülményeinek javítását célozták.

A publicista gondolatmenete végén pedig azt írja:

Elérkezett az idő, hogy az iszlám teljesen felszabadítsa a nőket, majd ezt követően kövesse Mohamed és a Korán példáját."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban szövetségeseitől – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére