Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aknamező és szemét veszi körbe Boszniában az egyik migránstábort

Sümeghi Lóránt

2019.11.06. 08:08

Súlyosbodhat abban a vucjaki táborban uralkodó válság, amelyet egy régi szeméttelepen létesítettek, és amelyet aknamezők vesznek körül, valamint nincs sem vezetékes víz, sem áram.

„A vucjaki ideiglenes befogadóközpont azonnali bezárását kértem” – mondta Johann Sattler, a boszniai EU-delegáció vezetője a Vucjakhoz közeli Bihacban tett látogatása során, ahol Una-Sana kanton hatóságaival találkozott. „Ez a helyiség nem megfelelő és elfogadhatatlan a higiéniai szempontokat tekintve, és még inkább az aknamezők közelsége miatt” – jelentette ki Sattler a Klix nevű boszniai hírportál szerint.

A Vucjakban tartózkodó migránsokat ellátó helyi vöröskereszt nemrég arra figyelmeztetett, hogy a helyszínen uralkodó körülmények csak romlottak a rossz időjárás „beköszöntével”. A Horvátországgal határos Una-Sana kantonban tartózkodik a Boszniába érkező csaknem összes migráns, akiknek száma jelenleg mintegy 7000. A kantoni hatóságok októberben a Vucjakban tartózkodó bevándorlók azonnali áthelyezését kérték a központi boszniai kormánytól. Dragan Mektic védelmi miniszter a múlt kedden jelentette be a vucjaki befogadóközpont bezárását.

Az ENSZ korábban több alkalommal is arra figyelmeztetett, hogy súlyosbodhat abban a vucjaki táborban uralkodó válság, amelyet egy régi szeméttelepen létesítettek, és amelyet aknamezők vesznek körül, valamint nincs sem vezetékes víz, sem áram. A tavalyi év óta mintegy 40 ezren érkeztek Bosznia-Hercegovinába annak érdekében, hogy onnan megpróbálják elérni a jómódú, nyugat- és közép-európai országokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére