Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dzsihadista fagyiárus akar visszatérni Nagy-Britanniába

Ányos Miklós

2019.10.02. 11:08

Egy brit jégkrémárus, aki öt évvel ezelőtt csatlakozott az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez (ISIS) Szíriában, könyörög, hogy visszatérhessen Walesbe, mert hiányzik az anyja és a korábbi élete Cardiffban.

Aseel Muthana 2014 februárjában távozott Walesből, hogy csatlakozzon a dzsihadista szervezethez testvére, Nasser és egy másik barátja, Reeyad Khan oldalán. Családja attól tartott, hogy meggyilkolták, de Muthana egy észak-szíriai börtöntáborba került, és most könyörög, hogy hazatérhessen. Mindhárman részt vettek az egyik első propagandavideóban, amelyet az ISIS a nyugati országokban toborzásra használt.

Aseel Muthana, aki most 22 éves, az ITV-nek adott interjújában azt állította, hogy azért utazott Szíriába és csatlakozott a terrorszervezethez, hogy „segítse a szegényeket”.

Amikor csatlakoztam az ISIS-hez, az még jóval azelőtt történt, hogy a kalifátust kihirdették. Még mielőtt a lefejezésekről, túszok felgyújtásáról megjelentek a videók.

„Akkor jöttünk, amikor az ISIS propagandacélja a szegények és a szírek segítése volt” – tette hozzá Muthana. Öt éve hozta nyilvánosságra brutális videóit a terrorszervezet, amikben az ISIS fegyveresei James Foley újságírót és másokat fejeztek le, és a lemészárlásukat is széles körben terjesztették.

Nasser Muthana, Aseel testvére 2014-ben szerepelt az egyik ilyen propagandavideóban, ahol azt mondta: „Az Egyesült Királyság attól tart, hogy visszatérek az itt megszerzett képességeimmel.” Nem tudni, azóta mi lett Nasser sorsa. Társukat, Khant 2015-ben egy dróntámadás során megölték, Aseelt pedig 5000 fogvatartottal együtt egy titkos szíriai börtönben őrzik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére