Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Duterte: "lelõhettek minden idiótát"

Tóth Dalma

2017.08.28. 19:28

A Fülöp-szigeteki elnök engedélyt adott a rendõrségnek arra, hogy lelõjenek minden olyan "idiótát", aki erõszakosan viselkedik a letartóztatása során.
MANILA, 19:28

A Fülöp-szigeteki elnök engedélyt adott a rendőrségnek arra, hogy lelőjenek minden olyan "idiótát", aki erőszakosan viselkedik a letartóztatása során.

Duterte a Hősök Temetőjében mondott beszédében tett egy kitérőt, amit Jovie Espenido rendőrfőnöknek szánt. Jovie az ország déli részén fekvő városban rendőrfőnök, ahol egy drogellenes razzia során megölték a polgármestert – írja a The Guardian.

Kötelességetek, hogy felülkerekedjetek azokon, akik ellenállnak letartóztatásuk közben. Ha valaki ellenáll, méghozzá erőszakosan, akkor öljétek meg azt az idiótát, ez a parancsom"

– jegyezte meg Duterte.

Hozzátette, hogy a rendőröknek mindettől függetlenül be kell tartaniuk a törvényeket miközben intézkednek.

Duterte tavaly júniusban lépett hivatalba. A bűn és a drogok elleni küzdelem során azóta több ezer emberrel végeztek a hatóságok.

Augusztus 16-án a rendőrök egy tinédzsert is lelőttek, ami nagy közfelháborodást váltott ki szerte az országban. A 17 éves fiú temetésén több mint ezer ember gyűlt össze – köztük nővérek, papok és gyerekek. A temetésből végül az egyik legnagyobb Duterte-ellenes felvonulás kerekedett. A rendőrök azt állítják, hogy önvédelemből lőttek, mivel a fiú tüzet nyitott rájuk. A hatóságok szerint csak elszigetelt esetről van szó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére