Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Duterte csapatokat ajánlott fel Jordániának az iszlamisták elleni harchoz

Horváth Tamás

2018.09.07. 14:52

Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek keménykezû elnöke csütörtökön Jordánia fõvárosában, Ammánban találkozott II. Abdullah jordán uralkodóval.

A Fülöp-szigeteki elnök egy üzleti fórum keretében megtartott tanácskozáson ajánlotta fel jordán kollégájának, hogy országa szívesen nyújt segítséget az iszlamista katonák elleni harcokban:

Ha Jordániának bármilyen segítségre lesz szüksége, a Fülöp-szigetekre mindig számíthat. Ha kell, csapatokat küldünk."

A radikális Iszlámmal való küzdelem összehozta a két államot. Jordánia az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció egyik legfőbb résztvevője, a Fülöp-szigeteken pedig dzsihadista felkelők okoznak problémát időről időre.

Duterte mostani gesztusa nem előzmény nélküli, még az év elején ajánlott fel Jordánia kettő darab Cobra harci helikoptert a Fülöp-szigeteki hadseregnek, hogy hatékonyabban tudják felvenni a harcot az iszlamista milíciákkal.  

A filippínók elnöke egyébként egy hatnapos látogatáson vesz részt a térségben, melynek részeként Izraelben is járt, ahol fegyverek, katonai járművek és felszerelések vásárlásáról írt alá megállapodást izraeli cégekkel.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére