Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Durván bekeményítenek az osztrákok az iszlamista migránsokkal szemben

Pörge Béla

2019.03.13. 13:00

Ausztriában komoly botrányt okozott, hogy az Iszlám Állam egy tagja korábban Bécsben élt, így újabb biztonságpolitikai szigorítások lépnek életbe nyugati szomszédunknál!

Korábban beszámoltunk róla, hogy Szíriában elfogtak egy török származású férfit, aki az Iszlám Állam harcosa volt. Azad Göktas Bécsben élt, mielőtt az Iszlám Állam oldalára szegődött harcolni, ráadásul az osztrák hadseregben is szolgált, ott képezték ki.

A férfi a szélsőséges iszlám propaganda hatására utazott Ausztriából Szíriába, ám 2014-ben visszatért Bécsbe, hogy lőtt sebét kezeljék. A hatóságok előtt sem volt ismeretlen, amíg lábadozott, munkanélküli segélyt vehetett fel, majd visszatért Szíriába az Iszlám Állam oldalára.

Az eset érthető módon komoly felháborodást váltott ki Ausztriában még a legmagasabb szinteken is, különösen a kisebbik kormánypárt, az FPÖ soraiban. Herbert Kickl belügyminiszter a héten utazási szigorításokat jelentett be.

Mostantól mindenkinek le kell vennie a burkát az osztrák reptereken, mindenkinek át kell mennie az összes biztonsági kapun"

– mondta Kickl, aki a szigorítások legfőbb okaként azt jelölte meg, hogy Azad Göktas mellett nagyjából még száz olyan tagja volt az Iszlám Államnak, aki Ausztriából ment ki harcolni Szíriába, és most, az Iszlám Állam szinte teljes felszámolásával ezek az emberek vissza akarnak térni Európába.

A belügyminiszter arról is beszélt, hogy szerinte Szíriában vagy a Közel-Kelet egy másik országában kell elítélni az Iszlám Állam korábbi harcosait, nem pedig Európában – írja a Kronen Zeitung.

Az osztrák állásponthoz hasonlóan vélekedik Svájc is a kérdésben, ők nyomást szeretnének gyakorolni a nemzetközi szövetségekre, hogy végül helyben ítélhessék el ezeket a terroristákat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

Nyílt levélben fordult Karácsonyhoz a kárpátaljai újságíró

A cikkben változtatás nélkül közöljük Varga Ádám, a Pesti Srácok újságírójának nyílt levelét.

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére