Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Durva rekord: több mint egymillió embert fertőzött már meg a kór

888.hu

2020.04.02. 21:45

Ma átlépte az 1 milliós határt az eddig koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált emberek száma világszerte. A vírus okozta megbetegedés már több mint 51 ezer ember életét oltotta ki.

Elképesztő adatokat produkál a kínai Vuhan tartományból novemberben elinduló és a világot végigtaroló új koronavírus-járvány. Az első hetekben csak Kínában, a következő hónapokban a távol-keleti országokban tombolt a kórokozó, amely februárban tette be a lábát Európába. Ott aztán megmutatta, milyen terjedési sebességre képes sűrűn lakott területeken, ahol magas a szociális érintkezések aránya. Az Európára Olaszországon át rászabaduló járvány néhány hét alatt szétterjedt a kontinensen, ma már nincs olyan ország, ahol ne találtak volna fertőzötteket.

A worldometers.info a kezdetek óta gyűjti a globális adatokat, az oldal számlálója ma kora este lépte át az 1 millió fertőzöttet mutató értéket. Ma esti állása szerint 1 004 553 fertőződött meg a vírussal, az igazoltan a vírusfertőzés okozta szövődmények következtében elhalálozottak száma 51 563.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére