Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dúl a harc Soros és a republikánusok között

888.hu

2018.02.26. 16:48

Érdekes történet van kibontakozóban az egyesült államokbeli St. Louis városában. Missouri állam republikánus kormányzóját minden erejével támadja egy Soros György által támogatott helyi ügyésznõ. Az ügy már a bíróságig jutott és elképzelhetõ, hogy Soros embere megbuktat egy tagállami kormányzót.
ST. LOUIS, 16:48

Érdekes történet van kibontakozóban az egyesült államokbeli St. Louis városában. Missouri állam republikánus kormányzóját minden erejével támadja egy Soros György által támogatott helyi ügyésznő. Az ügy már a bíróságig jutott és elképzelhető, hogy Soros embere megbuktat egy tagállami kormányzót.

Az amerikai választási rendszerben a különböző jelölteket az úgynevezett "super PAC"-eken keresztül finanszírozzák. Ezek olyan alapítványok, amelyeknek a célja a kampányokhoz való pénzgyűjtés és finanszírozás. Ezek a super PAC-ek nemcsak a politikusok választásában és újraválasztásában játszanak szerepet, vannak olyan tisztségek – például a kerületi főügyészi poszt –, amelyet bizonyos államokban szintén választás útján lehet elnyerni. St. Louis városában pontosan ez a helyzet. A helyi főügyész, Kim Gardner is választás útján nyerte el a pozícióját. A jogásznőnek egyébként volt valamije, ami riválisainak nem: pénz, méghozzá elég sok.

Gardner kampányát a Safety & Justice Committee (Biztonság és Igazság Bizottság) nevű super PAC finanszírozta. A szervezet pedig Soros Györgytől kapja a pénzét. (Soros szinte minden amerikai választáson, legyen az helyi képviselő- vagy elnökválasztás, a Demokrata Pártot támogatta a pénzével az utóbbi évtizedekben. Rengeteg pénzt költött a marihuána legalizálását célzó kampányokra is).

 

Gardner nagyjából 200 000 dollárt kapott a szervezettől a kampányára, és végül sikerült megválasztatnia magát. A demokraták által támogatott kerületi főügyész és Eric Greitens republikánus kormányzó között az első perctől kezdve feszült volt a viszony.

Gardner főügyészi tevékenységét számos kritika érte. Habár arra nincs közvetlen bizonyíték, hogy Soros utasításaira cselekszik, ám számos kérdésben feltűnően osztja a milliárdos nézeteit.

Az alatta dolgozó ügyészek számos botrányba keveredtek és elvesztettek néhány könnyűnek ígérkező ügyet. Gardner csapata úgy döntött, hogy a kisebb bűncselekményeket inkább nem is viszik el a tárgyalásig, hanem az illetőket egy egyszerű feddéssel elengedik. Ez rímel Sorosnak arra az elvére, hogy a börtönök túlzsúfoltságát úgy lehet csökkenteni, hogy ha a kisebb bűncselekmények elkövetőit – például a marihuánafogyasztókat – figyelmeztetéssel elengedik.

Mindenesetre a statisztikák magukért beszélnek. Gardnert 2016-ban választották meg. St. Louis 2017-ben a második legveszélyesebb város lett az USA-ban. Tavaly több mint 200 gyilkosság történt, amely 21 éves rekordnak számít – írja a Breitbart.

A főügyésznő azonban a bűnözők helyett inkább Eric Greitens kormányzóra "vetette rá magát". A kormányzóval 2017. januári hivatalba lépésétől kezdve rossz volt a viszonya, ám 2 éven keresztül nem talált ellene semmit. De januárban fordult a kocka.

Eric Greitens kormányzó ugyanis lebukott, idén januárban kiderült, hogy egy házasságon kívüli viszonyt folytatott a fodrászával még 2015-ben – írja a Washington Post. A főügyész mindebből úgy tudott bűnügyet kreálni, hogy a sztori szerint a fodrásznő átment a politikushoz, és a nő beleegyezett abba, hogy Greitens bekösse a szemét és megkötözze a kezeit. A férfi ekkor – a nő tudta nélkül – készített róla egy meztelen képet, amellyel később megzsarolta, hogy ha bárkinek beszél a viszonyukról, akkor nyilvánosságra hozza azt. A főügyész zsarolással és a fodrásznő magánéletének megsértésével vádolta meg a kormányzót, akinek pénteken kezdődött a tárgyalása.

A vád azonban gyenge lábakon áll. Az egész ügyet a fodrásznő volt férje indította el, aki felvett egy beszélgetést, amelyen a nő a szembekötősdiről, a zsarolásról és a viszonyról beszél. A viszony tényét elismerte a kormányzó, a többi vádat tagadta. A történetben az is visszás, hogy a hírek szerint a főügyész magánnyomozókat bérelt fel bizonyítékok beszerzésére, amely nem szokványos eljárás. A nyomozást az USA-ban is a rendőrség – és esetenként az ügyészség – szokta lefolytatni a vádemelések előtt.

Amennyiben az ügyészeknek nem sikerül semmilyen bizonyítékot bemutatniuk a bíróságon a tanúvallomásokon kívül, akkor kétségkívül bebizonyosodik, hogy egy, a jobboldal ellen zajló lejárató kampányról van szó, amelynek hátterében ismét felbukkan Soros György figurája.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére