Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dróntámadás érte Kijevet, szerte Ukrajnában történtek robbanások

888.hu/MTI

2022.10.17. 11:50

Szerte Ukrajnából érkeztek hírek hétfő reggel orosz támadásokról: Szumi, Dnyipro és Odessza térségében történtek robbanások, Kijev belvárosát pedig dróntámadások rázták meg. Az ország déli és középső területein hétfőre virradóra légiriadót rendeltek el.

 

A közösségi médiában megosztott videók szerint hatalmas füstfelhő gomolyog Kijev felett, több mint három órán át légiriadó volt. Számos robbanás hangját lehetett hallani. Vitalij Klicsko polgármester arra kérte az embereket, hogy ne hagyják el az óvóhelyeket. Elmondta, hogy dróntámadás érte az ukrán főváros központját és a Telegramon fényképeket is bemutatott egy becsapódott drón darabjairól. Arról egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatai a dróncsapásnak, illetve hogy milyen mértékű károk keletkeztek.

A Reuters értesülése szerint egy belvárosi vasúti pályaudvar közelében rongálódtak meg lakóházak, több helyen tűz ütött ki. A csapásokat a reggeli csúcsforgalom idején hajtották végre. A hírügynökség tudósítója látta az egyik becsapódott drón darabját, amelyre az volt felírva: „Belgorodért”.
Az oroszországi Belgorod megye kormányzója korábban többször azzal vádolta az ukrán erőket, hogy tüzérségi támadásokat indítanak a térség ellen. Szombaton fegyveresek lelőttek tizenegy embert egy belgorodi lőtéren.

Harkiv egyes kerületeiben megszűnt az áramszolgáltatás, a városban leállt a metró – közölte a Sztrana.ua ukrán internetes újság.

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elítélte és a civil lakosság elleni terrornak nevezte a hétfő hajnali orosz támadásokat.
„Támadhatják a városainkat, de nem fognak megtörni minket.” – fogalmazott Zelenszkij Telegram-üzenetében.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője arról számolt be, hogy a hétfői kijevi támadásokat drónokkal hajtották végre. Közölte: „nincs veszteni való idejük”, mielőbb még több légvédelmi rendszerre van szüksége Ukrajnának.

Az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat bejelentette, hogy hétfőn egy orosz támadás következtében lekapcsolták a zaporizzsjai atomerőművet az országos áramhálózatról. A közlés szerint az orosz erők ismét „kritikus fontosságú létesítményt támadtak Ukrajna által ellenőrzött területen”, és emiatt állt le az összeköttetés.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére