Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump levelet kapott Kim Dzsonguntól

Sümeghi Lóránt

2018.08.02. 21:00

Donald Trump amerikai elnök augusztus 1-jén levelet kapott Kim Dzsongun észak-koreai vezetõtõl - közölte csütörtökön a washingtoni Fehér Ház szóvivõje, Sarah Huckabee Sanders.

A szóvivőnő nem közölt részleteket a levél tartalmából, de leszögezte: "a két vezető közötti levélváltások célja, hogy szingapúri csúcstalálkozójuk után előmozdítsák az amerikai-észak-koreai zárónyilatkozatban megfogalmazott kötelezettségvállalásokat".

Donald Trump csütörtök hajnalban közzétett Twitter-üzenetében utalt Kim Dzsongun levelére. A mikroblog-bejegyzésben az elnök megköszönte az észak-koreai vezetőnek a koreai háborúban (1950-53) elesett amerikai katonák földi maradványainak visszaadását.

Köszönöm, Kim Dzsongun úrnak, hogy megtartotta a szavát"

– fogalmazott reggeli bejegyzésében Trump, nagylelkűnek nevezte az észak-koreai vezetőt, egyúttal jelezte, hogy várja a következő találkozót.

Emlékezetes, Kim Dzsongun a június elején Szingapúrban tartott csúcstalálkozón tett ígéretet az elesett amerikai katonák földi maradványainak visszaszolgáltatására. Az 55 koporsó szerdán este érkezett meg a hawaii Pearl Harbornál lévő katonai bázisra. A júniusban tartott csúcstalálkozó zárónyilatkozatában szerepelt, hogy felkutatják és átadják egymásnak a hadifogságba esett, vagy eltűnt katonák maradványait.

A zárónyilatkozatban Donald Trump és Kim Dzsongun leszögezte azt is, hogy az Egyesült Államok és Észak-Korea újfajta kapcsolatok kiépítésén munkálkodik, együttes erővel igyekszik megteremteni a tartós és hosszan tartó békét a Koreai-félszigeten és Phenjan elkötelezi magát a teljes atomfegyver-mentesítés mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére