Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Trump igazságügyminiszter-jelöltje le fog számolni a radikális iszlám terrorizmussal

Tóth Dalma

2017.01.10. 20:28

Jeff Sessions azt ígérte, hogy meg fogja állítani az illegális bevándorlást, erõsebben fog küzdeni a "radikális iszlám terrorizmus" ellen, meg fogja állítani a fegyveres erõszakot, garantálni fogja a szavazati jog védelmét és javítani fog a rendõrség és a lakosság kapcsolatán.
WASHINGTON, 20:28

Donald Trump igazságügyminiszter-jelöltje, Jeff Sessions azt ígérte, hogy meg fogja állítani az illegális bevándorlást, erősebben fog küzdeni a "radikális iszlám terrorizmus" ellen, meg fogja állítani a fegyveres erőszakot, garantálni fogja a szavazati jog védelmét és javítani fog a rendőrség és a lakosság kapcsolatán.

A politikust – akit a szenátus egyik legkeményvonalasabb republikánusaként tartanak számon – tüntetők várták a washingtoni Capitolium előtt. A Ku Klux Klan-ruhába bújt tüntetők az alabamai szenátort néhány – évtizedekkel korábban tett – kijelentése miatt rasszizmussal vádolták meg – írja az MTI.

Nyitóbeszédében Sessions figyelmeztetett, hogy az ország a nyitott határokon beáramló illegális kábítószer-kereskedelem áldozata, az amerikai városokban növekszik az erőszakos bűncselekmények aránya és a rendőrség önbizalma a mélyponton van.

Ez nem folytatható tovább. Alapvető polgári jog, hogy az ember biztonságban érezhesse magát az otthonában és a közösségben, ahol él"

– szögezte le. A leendő miniszter változások ígért e tekintetben.

A leendő igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy csodálja az alkotmányt és elkötelezett a jogállam iránt.

A miniszterjelölt meghallgatását a teremben két tüntető is megzavarta. Egyikük azt kiáltozta, hogy Sessions "visszahozza a fehérek uralmát Délen". A rendzavarókat a capitoliumi rendőrség jelenlévő tagjai kivezették a teremből.

A republikánus politikusok erőteljes támogatásukról biztosították a jelöltet, aki így szinte bizonyosan a kinevezéséhez szükséges voksnál jóval többet kap majd.

Condoleezza Rice, volt külügyminiszter – az Egyesült Államok első afroamerikai külügyminisztere – levelet is írt a szenátus igazságügyi bizottsága vezetőjének, Chuck Grassley, iowai republikánus politikusnak, s a levélben hangsúlyozta, hogy Sessions "sokat dolgozott azon, hogy megszüntesse a rabszolgák leszármazottai elleni előítéletességet és igazságtalanságot" Alabamában. Rice megjegyezte azt is, hogy Jeff Sessions volt a fő szorgalmazója Rosa Parks polgárjogi aktivista kongresszusi kitüntetésének. A volt külügyminiszter barátjának nevezte az alabamai szenátort és leszögezte, hogy "nagyon csodálja" őt.

Sessions ugyanakkor kemény kérdésekre számíthat a demokrata párti politikusok részéről. Elsősorban azért, mert meg kell győznie a demokratákat arról, hogy korrekt és a polgári jogokat tiszteletben tartó miniszter lesz, és várhatóan részletesebben ki kell fejtenie az illegális bevándorlásra vonatkozó elképzeléseit.

Cory Booker, New Jersey szenátora – egyike a szenátus három afroamerikai tagjának – máris azt nyilatkozta, hogy ő szerdán nem szavazza meg Sessions miniszteri kinevezését. Közleményében Booker Sessions polgári jogokra vonatkozó szerinte aggasztó megjegyzéseire, valamint tervezett büntetőjogi reformjára hivatkozott, és döntését "lelkiismereti kérdésnek" nevezte.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Epstein éppen a halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét

A halála előtt pontosan két nappal írta alá a végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki gyanús körülmények között öngyilkos lett a börtönben.

„There is only one Europe”

„There is only one Europe”

PM Orbán and Chancellor Angela Merkel marked the 30th anniversary of Pan-European Picnic on Monday.

„1989-ben visszatért a remény, hogy a haza újra a magyarok otthona lesz”

„1989-ben visszatért a remény, hogy a haza újra a magyarok otthona lesz”

Az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson Áder János köztársasági elnök és Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet.

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

Csak idén több mint hétezer illegális határátkelést akadályoztak meg a boszniai hatóságok

Az idei esztendőben már több mint hétezer migránst akadályoztak meg a boszniai hatóságok abban, hogy illegálisan belépjen az országba – közölte Zoran Galic, a boszniai határőrség parancsnoka a Nezavisne Novine című napilappal.

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

Megbukott az érettségin egy angol diáklány, mert azt írta a vizsgán, hogy a muszlim „halal” vágás undorító

A dolgozatot javító tanár szerint a lány obszcén, rasszista és iszlamofób gondolatokat vetett papírra.

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Felgyújtották az FPÖ irodáját Sankt Pöltenben, az egyik elkövető migráns volt

Az eset még múlt hétfőn történt, de csak most hoztak nyilvánosságra részleteket róla.

Szükségszállást nyitottak a Soroksári úti tűzeset rászorulóinak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére