Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dokumentumfilm-sorozatot készítettek Greta Thunbergről

Horváth Tamás

2019.12.17. 18:20

A filmkészítők a kezdetektől fogva kamerákkal követték a Nobel-békedíjra jelölt klímatinit.

Tizennyolc hónappal ezelőtt Svédországon kívül senki nem ismerte Greta Thunberg nevét – írja az i-d.vice.com.

Thunberg akkor csak egy diák volt, óriási ambícióval a bolygó megmentésére az ökológiai válságtól. A döntése, miszerint kihagyja az iskolát péntekenként, hogy felhívja a politikusok figyelmét a klímaválságra, még csak az elültetett magja volt a később kibontakozott mozgalomnak – folytatja a portál.

Ugorjunk gyorsan előre 2019-be, amikor Greta Thunberget jelölték a Nobel-békedíjra, majd megkapta a TIME magazin rangos elismerését, amely az év emberének választotta. Ezek után most készül róla egy dokumentum film, ami 2020-ban fog megjelenni – összegzi a fiatal környezetvédő idei évét az i-d.vice.com.

Greta Thunberg | Fotó: AFP

Az amerikai streamingszolgáltató, a Hulu által terjesztett Greta elnevezésű sorozat a tinédzser útját fogja követni svéd otthonából, az Atlanti-óceánon át, egészen az Észak-Amerikába tett hosszú turnéjáig. A Greta mögött álló csapat az eleje óta vele volt, rögzítette az iskolai sztrájkokat, beszédeit és az első találkozásokat a vele egyet nem értőkkel is.

A dokumentumfilm-sorozat, amit a B Reel Films készít és a fiatal filmkészítő, Nathan Grossman ír és rendez, már az utómunka szakaszában van.

(Mandiner nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére