Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dohányzol és még kövér is vagy? Akkor nem jár egészségügy!

Sümeghi Lóránt

2016.09.03. 15:58

Nagy-Britanniában komoly változtatásokat eszközöl néhány kórház annak érdekében, hogy a nem életveszélyes panaszokkal küszködõ túlsúlyos betegek ne kapjanak azonnali ellátást, hanem várjanak addig, amíg le nem adnak súlyukból.
LONDON, 15:58

Nagy-Britanniában komoly változtatásokat eszközöl néhány kórház annak érdekében, hogy a nem életveszélyes panaszokkal küszködő túlsúlyos betegek ne kapjanak azonnali ellátást, hanem várjanak addig, amíg le nem adnak súlyukból. 

Több brit egészségügyi intézmény – köztük a Vale of York Care Commissioning Group és a Luton Care Commissioning Group is – különleges kritériumokat támasztott azoknak a műtétre váró betegeknek, akiknek élete nincs életveszélyben, ugyanakkor masszív túlsúlyban szenvednek. Mi több, a nemzeti egészségügyi intézményeket kivizsgáló szerv kimutatása szerint

a brit kórházak csaknem egyharmada alkalmaz valamilyen speciális kikötést, amely esetleg hátrányosan érintheti a láncdohányos és túlsúlyos betegeket.

Az intézmények érvelése szerint azoknak a páciensek, akiknek a testtömegindexük (BMI) a 30 feletti értéktartományban helyezkedik el, különösen veszélyeztetettnek számítanak egy-egy altatással járó beavatkozásnál. Ezért jobb, ha várnak és fogynak. Továbbá a láncdohányos és túlsúlyos betegeknél még felmerül az a nehézség is, hogy

a műtét utáni rehabilitációs időszakban nehezebben tudnak részt venni a gyógytornás kurzusokon, amely további kihívásokat jelent az őket ellátó intézménynek.

Azonban a kritikusok szerint az efféle eljárások nemcsak diszkriminatívak, hanem ráadásul komoly gazdasági nehézségek leplezése érdekében hozták meg ezeket a kirekesztő döntéseket az érintett intézmények. Tény, hogy a tavalyi évben mintegy 2.5 milliárd fontnyi túlköltekezést regisztrált az állam az egészségügyi szektorban.

(Independent)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére