Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döbbenetes mennyiségû pénzek mozognak az embercsempészetben

Forisek Ádám

2018.08.12. 16:15

A globális migráció hatására félelmetes tempóban kezdett virágozni az embercsempészet, és ha tetszik, ha nem, a határok ellenõrzése az, ami ezt a gyakorlatot visszaszoríthatja.

Egy migránsokat segítő francia jogvédő szervezet szerint a globális embercsempészet ma már egy 32 milliárd dolláros (átszámítva 9 billió forintos!) üzletággá nőtte ki magát, hála a bevándorlási válságnak. 

A szervezet elnöke, Pierre Henry szerint ez a tendencia csak romlik. Ahogy nő az illegális migráció mértéke, annál nehezebb a nemzetállamok dolga. 

Rengetegen vannak a migránsok közül, akik borsos összeget fizetnek azért, hogy átcsempésszék őket mondjuk az Egyesült Államokba, vagy akár európai országokba. Akik azonban csempészekre bízzák magukat, nemritkán életveszélyes körülmények közt találhatják magukat. 

Ez persze magával hozza azt is, hogy több migránst akaratuk ellenére csempésznek át a határokon, hogy aztán kihasználhassák őket:

A kihasználás formája ma jelentheti azt is, hogy szexrabszolgaságba taszítják őket, vagy munkára kényszerítik, de akár szervkereskedelem áldozatává is válhatnak" 

– meséli Henry.

Ezt a gyakorlatot pedig csak a szigorú határellenőrzés tudja visszaszorítani. Érdemes itt például az amerikai helyzetre gondolni, ahol a Demokrata Párt jelenleg a Bevándorlási és Határvédelmi Hivatal (ICE) beszüntetését követeli. Igen ám, csak pont ez a kormányügynökség az, amelyik mindennap küzd az emberkereskedelem ellen – egy alkalommal például egy fiatalkorú lányt mentettek meg a szexrabszolgaságtól azzal, hogy kiderítették, hogy a vele együtt utazó férfi nem is az apja, és hazudott a hatóságoknak. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére