Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döbbenetes: az Európai Parlamentben is tömeges jelenség a szexuális zaklatás

Forisek Ádám

2017.10.22. 18:48

Nemcsak Hollywood, hanem az Európai Parlament is melegágya a szexuális zaklatásoknak egy friss vizsgálat szerint. A parlamenti képviselõk úgy gondolják, bármit megtehetnek - ez pedig fiatal nõi dolgozók életét keseríti meg.
BRÜSSZEL, 18:48

Nemcsak Hollywood, hanem az Európai Parlament is melegágya a szexuális zaklatásoknak egy friss vizsgálat szerint. A parlamenti képviselők úgy gondolják, bármit megtehetnek – ez pedig fiatal női dolgozók életét keseríti meg.

A The Times arról számol be, hogy több, fiatalabb női dolgozóval is beszélgettek Brüsszelben – több nyelvet beszélő, diplomás nőkről van szó, sokan közülük az Európai Unió belépőkapujaként számon tartott College of Europe intézményben szereztek oklevelet.

Ezek a nők arról számoltak be a lapnak, hogy többször is szexuálisan zaklatták őket idősebb, nemritkán házas parlamenti képviselők. A vádak némelyike igen súlyos.

Az egyik női dolgozó például arról számolt be, hogy egy képviselő – aki 60 éves, felesége és két gyereke is van – letámadta egy liftben, fogdosni kezdte, valamint illetlen dolgokat sugdosott a fülébe.

Először a hajamat simogatta, majd a nyakamat és a hátamat. Teljesen ledermedtem. Elmondtam egy kollégámnak, aki azt javasolta, jelentsem fel őt. Végül nem tettem, mert féltem, hogy elvesztem az állásomat, és derékba törik a karrierem”

– nyilatkozta egy, a neve elhallgatását kérő érintett. Hasonlóan hozzá a lap által megkérdezett női dolgozók mind névtelenül nyilatkoztak, és a zaklatókat sem nevesítették a retorzióktól való félelmük miatt.

Egy másik, 24 éves ügyvédnő arról beszélt, hogy egy befolyásos, német parlamenti képviselő meetingekre követte őt titokban, végül pedig „kellemetlenül kezdeményezett.”

Kezével elzárta az utamat, nem tudtam kimenni a tárgyalóból. Majd elkezdte a mellkasomat fogdosni, és a kinézetemet dicsérte”

– mondta az ügyvédnő, aki szerint a hatalmi helyzettel való visszaélésről szól a jelenség:

A parlamenti képviselők gyakorlatilag bármikor kirúghatják a segítőket, ráadásul a média reflektorfényén kívül tevékenykednek.” 

Az egyetlen politikus, akit a The Times megnevezett, Yves Cochet francia zöldpárti képviselő, aki egy másik képviselő 25 esztendős titkárnőjét próbálta meg elcsábítani SMS-üzenetekkel.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére