Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döbbenetes: a szíriai lázadóknál negyven tonna vegyi fegyver volt

Bokor Gábor

2018.03.21. 19:30

Az orosz védelmi minisztérium szerdán jelentette be, hogy a szíriai lázadók által visszafoglalt területeken rengeteg vegyi fegyvert találtak.
KELET-GÚTA, 19:30

Az orosz védelmi minisztérium szerdán jelentette be, hogy a szíriai lázadók által visszafoglalt területeken rengeteg vegyi fegyvert találtak.

Olyan eszközöket találtunk a felszabadított területeken, melyekkel vegyi fegyvereket készítettek a kormány ellen lázadó harcosok"

– közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium.

Mi folyik most Szíriában – avagy a polgárháború végnapjai

Az utóbbi hetekben a több mint fél évtizede húzódó szíriai polgárháború magja áthelyeződött Damaszkusz külvárosába, Kelet-Gútába, ahol most egyszerre harcolnak a dzsihadisták, a kormányerők, a lázadók és még sokan mások.

Igor Kirillov rámutatott, hogy az orosz hadsereg a szíriai kormányerőkkel közösen végrehajtott akciója során negyven tonna (!) vegyi fegyvert talált, ami hatalmas pusztítást tudott volna okozni, ha bevetik a harcok során a lázadók.

Damaszkusz hosszú hetek óta próbálja visszafoglalni a kormány ellen lázadó iszlamistáktól Kelet-Gútát. Az összecsapások következtében rengetegen hagyták el az otthonukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére