Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Döbbenet: a magyar kormány mellett az EU parlamentje is növelné a civil szervezetek átláthatóságát

Vincze Viktor Attila

2017.04.12. 19:28

Egyesek szerint a Soros egyetemére is érvényes felsõoktatási szabályozás megváltozása elleni tiltakozás semmi ahhoz képest, mint ami majd a Soros-hálózat szervezeteit is érintõ átláthatósági törvény miatt várható. Vagy mégsem? Érdekes módon az EU parlamentjének több tagja is a magyar átláthatósági igényekhez hasonló célokat fogalmaz meg - írja a Politico.

Egyesek szerint a Soros egyetemére is érvényes felsőoktatási szabályozás megváltozása elleni tiltakozás semmi ahhoz képest, mint ami majd a Soros-hálózat szervezeteit is érintő átláthatósági törvény miatt várható. Vagy mégsem? Érdekes módon az EU parlamentjének több tagja is a magyar átláthatósági igényekhez hasonló célokat fogalmaz meg - írja a Politico.

Érdekes kettős mérce figyelhető meg az EU-ban abban, ahogy a magyar kormányt egyesek súlyosan elítélik azért, mert egy törvénymódosítással azt szeretné elérni, hogy a külföldről támogatott civil szervezetek tegyék átláthatóvá forrásaikat, gazdálkodásukat és így működésüket.

Azok akik Magyarországot a civilek elnyomójaként és a demokrácia ellenségeként mutatják be az átláthatósági törvénytervezet miatt, azok ugyanakkor mélyen hallgatnak arról, hogy az EU parlamentjében gyakorlatilag ugyanezt szorgalmazzák olyan képviselők akiket nem vádol senki antidemokratikusnak minősített illiberalizmussal.

A Politico európai kiadásának beszámolója szerint arról van szó, hogy egy Ayman Jallad nevű, dúsgazdag libanoni üzletember civil szervezete, az Isvara Alapítvány tevékenysége miatt, a hasonló módon külföldről finanszírozott civil szervezetek hamarosan szigorú ellenőrzésre számíthatnak. Ennek pedig az az oka, hogy Európai Parlament kritikus szemmel tekint az ilyen civil szervezetek külföldi pénzügyi forrásaira.

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottsága március 27-én, vitatta meg azt a javaslatot, amelyet egy német jobbközép EP-képviselő, Markus Pieper terjesztett elő.

Az előterjesztés arról szól, hogy az EU csökkentse a finanszírozását az olyan civil szervezeteknek, amelyek bizonyíthatóan valótlanságokat terjesztenek, vagy amelyek olyan célok érdekében kampányolnak, amely célkitűzések ellentétesek az Európai Unió alapvető értékeivel.

Emellett az EP-képviselők az ilyen szervezetek esetében a jelenleginél nagyobb átláthatóság biztosítását is szükségesnek tartanák.

Jogos, hogy a finanszírozó források között szerepelhessenek gazdag magánemberek is, de az is fontos, hogy az általuk nyújtott támogatások átláthatóak legyenek"

– mondta a lapnak az átláthatóságról szóló javaslatot támogató zöld párti Sven Giegold.

A baloldali és liberális támogatású európai parlamenti javaslat arra kötelezné a civil szervezeteket, agytrösztöket és a szakmai szervezeteket, hogy hozzák nyilvánosságra az EU átláthatósági nyilvántartásában, hogy kik a pénzügyi támogatóik.

Az EU balliberális politikai erőit egyébként az késztette a magyar kormányéhoz kísértetiesen hasonló – csak éppen európai szintű szabályozás meghozatalára –, hogy Ayman Jallad, szíriai-libanoni üzletember a Soros Györgyéhez nagyon hasonló tevékenységet fejt ki az EU-ban, csak éppen más előjellel.

 

Az üzletember a Caterpillar traktoroknak a háború sújtotta piacokon (Gáza, Ciszjordánia és Szíria területén) való értékesítéséből származó vagyonának egy jelentős részéből a magánalapítványán, az Isvara Alapítványon keresztül számos civil szervezet működését finanszírozza ( Corporate Europe Observatory, Friends of the Earth Europe Transnational Institute, Spinwach ).

Az európai balliberális politikai erők szerint Ayman Jallad a Beirutban található üzletközpontjából szabályos hadjáratot folytat az Európai Bizottság ellen, amihez felhasználja a civil szervezetek támogatását is.

A 67 éves Jallad által támogatott civil témák és ügyek Brüsszellel szemben: a genetikailag módosított növények, a vállalati befolyás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának az EU-politikájára gyakorolt hatások.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Török belügyminiszter: nem az Iszlám Állam szállodája vagyunk

Ígéretéhez híven Törökország megkezdte az Iszlám Állam nyugatról származó terroristáinak hazaküldését.

Hollandiának vissza kell fogadnia a dzsihadisták gyerekeit

Hollandiának vissza kell fogadnia a dzsihadisták gyerekeit

Hollandiának segítenie kell állampolgárai gyerekeinek hazaszállítását Szíriából, az Iszlám Állam nevű terrorista szervezethez csatlakozott anyákat ugyanakkor nem kell visszafogadnia az országnak – mondta ki egy hágai bíróság hétfőn.

Egy korszak véget ér: megszűnik a magyar Playboy

A lap online felülete sem fog frissülni.

Farage nem indít a brit konzervatívok ellen jelölteket

Farage nem indít a brit konzervatívok ellen jelölteket

Szavazatmaximalizálásra készülnek Nagy-Britanniában a kilépéspártiak, ugyanis a Brexit Párt nem indít jelölteket a december 12-ére kiírt előrehozott parlamenti választáson azokban a választókerületekben, amelyeket a kormányzó brit Konzervatív Párt az előző, 2017-ben tartott előrehozott választáson elnyert.

„Magyarország helye az újraegyesített Európa közepén van”

Erről Edmund Stoiber volt bajor tartományi kormányfő, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) tiszteletbeli elnöke beszélt a Die Weltnek adott interjújában, amely hétfőn jelent meg a német konzervatív lap hírportálján.

Képtelenek kitoloncolni az erőszaktevő migránst Nagy-Britanniából

Több, mint egy éve az Egyesült Királyságban van az a szomáliai migráns, akit csoportos nemi erőszakért ítéltek el és utasítottak ki az országból. Tavaly az egyik repülőjárat utasai akadályozták meg a kitoloncolását.

Hannover az első német tartományi főváros, ahol muszlim polgármestert választottak

Hannover az első német tartományi főváros, ahol muszlim polgármestert választottak

A török származású politikus természetesen a Zöldek színeiben indult.

Nincs új a nap alatt: közel-keleti migránsokat csíptek fülön a magyar rendőrök

Jobb, ha az eszébe vési minden kontinensfoglaló: a magyar határ nem átjáróház!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére