Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dízellel mérgezték meg a civilek ivóvizét

Sümeghi Lóránt

2016.12.29. 10:58

A többek közt a nyugati erõk által is támogatott "mérsékelt szíriai lázadók" új stratégiát eszeltek ki annak érdekében, hogy rábírják a kormányerõt akarataik teljesítésére.
DAMASZKUSZ, 10:58

A többek közt a nyugati erők által is támogatott "mérsékelt szíriai lázadók" új stratégiát eszeltek ki annak érdekében, hogy rábírják a kormányerőt akarataik teljesítésére.

Annak ellenére, hogy Szíria fővárosa, Damaszkusz egy relatíve védettebb városnak tekinthető a térségben, mégis hatalmas veszélyben kénytelenek élni napok óta az ott lakók. Ugyanis több egybehangzó értesülés szerint is, a város egyik legnagyobb ivóvíztározóját - amely a lakosossági fogyasztás 65 százalékát biztosítja - több toxikus anyaggal is megmérgezték. 

A szír kormányerők szerint az Ein al Fija nevű vízalatti forrásból táplált víztározóban nemcsak dízelt, hanem egyéb, az emberi test számára halálos mérgeket is találtak. Érdemes leszögezni, hogy a nyugati humanitárius szervezetek hiába hallgatnak ez ügyben, az ENSZ egyik kiszivárgott dokumentuma azt írja:

erősen ajánljuk kollégáinknak, hogy ne igyanak és ne is főzzenek damaszkuszi csapvízzel.

Helyi lakosok elmondása szerint ez az állapot már öt napja tart, és csupán annak köszönhetik ellátásukat, hogy néhány tartálykocsival rendelkező lakos képes a térségben egyéb biztonságos helyként megjelölt ivóvíztározóból vizet hozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére