Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Diktátort neveztek ki az WHO jószolgálati nagykövetének

Forisek Ádám

2017.10.21. 14:58

A posztot Zimbabwe diktátora, Robert Mugabe kapta meg - az Egészségügyi Világszervezet döntését senki nem érti, ugyanis egy olyan emberre bízták az afrikai kontinens egészségügyének felrázását, akinek uralkodása alatt országában soha nem látott mélypontra zuhant a várható élettartam.
GENF, 14:58

A posztot Zimbabwe diktátora, Robert Mugabe kapta meg – az Egészségügyi Világszervezet döntését senki nem érti, ugyanis egy olyan emberre bízták az afrikai kontinens egészségügyének felrázását, akinek uralkodása alatt országában soha nem látott mélypontra zuhant a várható élettartam.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Zimbabwe 93 éves elnökében látja az afrikai egészségügy megmentőjét. Mugabe feladata jószolgálati nagykövetként az lesz, hogy a környező országokban olyan egészségpolitikát népszerűsítsen, amely visszaszorítja az alkoholfogyasztást és dohányzást, továbbá javítja az étkezési szokásokat.

Kinevezése azért is indokolatlan sokak számára, mert Mugabe 1980-as megválasztása óta Zimbabwe gazdasága gyakorlatilag összeomlott, és ezen a hiperinfláció sem segít.

1985-ben még 61 év volt a várható élettartam, ez a kétezres évekre 44 évre csökkent. A zimbabwei elnök emellett saját egészségét sem bízza országa kórházaira: nyílt titok, hogy Szingapúrba és a Közel-Keletre utazik, ha egészségügyi ellátásra szorul.

A WHO döntését még érthetetlenebbé teszi az, hogy 2008-ban a Physicians for Human Rights (Orvosok az Emberi Jogokért) nevű szervezet közzétett egy jelentést, mely szerint Mugabe politikája gyakorlatilag megsemmisítette a zimbabwei egészségügyet azzal, hogy jelentősen korlátozta a zimbabwei lakosság hozzáférését a tiszta vízhez, az élelmiszerhez és az egészségügyi ellátáshoz.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére