Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Díjat alapított a környezeti problémák megoldását célzó válaszok elismerésére Vilmos herceg

888.hu

2019.12.31. 19:08

Vilmos cambridge-i herceg több millió font értékű díjat alapított, hogy a legjelentősebb környezeti problémák megoldását célzó válaszokra bátorítson.

Az Earthshot Díj alapítói szerint „a legtekintélyesebb környezetvédelmi díj a történelemben”, és azzal a céllal jött létre, hogy legalább 50 megoldást találjanak a világ legnagyobb környezeti kihívásaira. A következő egy évtizedben évente öt győztes kaphatja meg.

„A Föld döntő ponthoz érkezett és határozott választások előtt áll: vagy folytatjuk azt, ahogyan élünk és helyrehozhatatlanul károsítjuk bolygónkat, vagy emlékezünk az ember páratlan erejére, arra a képességünkre, hogy vezessünk, újítsunk és megoldjunk problémákat” – írta közleményében a 37 éves herceg.

„Emlékezzünk az általunk felépített lenyűgöző civilizációkra, az általunk létrehozott életmentő technológiákra, arra, hogy először küldtünk embert a Holdra. Az emberek nagy dolgokra képesek. A következő 10 évben a legnagyobb megpróbáltatásokkal nézünk szembe – a Föld helyreállításának az évtizede lesz” – tette hozzá.

A brit királyi család évek óta környezetvédelmi problémák megoldásának a szószólója, Vilmos herceg édesapja, Károly walesi herceg, trónörökös évtizedek óta kampányol a klímaváltozás elleni harcban, a fajmegőrzésre irányuló erőfeszítésekért.

A díj létrehozása előtt több mint 60 szervezettel és szakértővel tanácskoztak. A projektet hivatalosan 2020-ban indítják el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére