Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Die Welt Brüsszelnek: Magyarország és Szerbia vajon miért olt gyorsabban, mint az EU?

888.hu

2021.02.03. 09:04

A Die Welt azt kéri számon Brüsszelen: hogyan lehet, hogy az összes nem uniós európai állam jobban áll válságkezelésben, mint a tagállamok, Magyarországot kivéve, amely nem várja tátott szájjal az uniós sült galambot.

„Európa oltási bajnokai” jeligével közölt cikket a Die Welt keddi száma, amelyben járványügyi sikerként hivatkoznak Magyarország és Szerbia válságstratégiájára. Mint írják:

Magyarországon és Szerbiában gyorsabban oltják a lakosságot, mint az Európai Unióban.

A szerző, Maximilian Kalkhof is megemlíti, hogy a két ország már rendelt az orosz Szputnyik V oltóanyagból, valamint a kínai Sinopharm vállalat vakcinájából is. Megemlítik, hogy

Magyarország ezzel egyébként egyedül van az Európai Unióban, eddig ugyanis Brüsszel csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca vakcináit hagyta jóvá.

 

A cikk szerint mindkét ország kihasználja közelségét Kínához, és sok hasonlóságot mutató vakcinapolitikájukkal nyomást gyakorolnak Brüsszelre. A szerző kiemeli Magyarországot, és mint mondja: Magyarország a jogállamiság és a költségvetés témájában is konfliktusban áll az Európai Unióval, Orbán Viktor pedig most a „hátsó ajtón keresztül” kínai oltóanyagot is bevisz az unióba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére