Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Tirolban hétfőtől egész napos kijárási korlátozást vezetnek be

888 / MTI

2020.11.08. 20:30

Alto Adige (Dél-Tirol) járványveszélyes térségnek számít, ezért hétfőtől a tartomány lezárja határait, és egész napos kijárási tilalom lép életbe – jelentette be Arno Kompatscher, az autonóm olaszországi tartomány elnöke.

Arno Kompatscher önállóan rendelkezett a valamivel több mint egymillió lakosú tartomány lezárásáról. A kormány korábban sárgának, vagyis mérsékelten veszélyesként osztályozta Alto Adigét. „Súlyosbodott a helyzet” – magyarázta intézkedését a régió kormányzója.

Így ötre emelkedett az úgynevezett vörös zónába, vagyis a járvány terjedése miatt magas veszélyességi fokozatba tartozó olaszországi régiók száma.

Ezt megelőzően a római kormány péntektől Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta és Calabria tartományt sorolta ebbe a kategóriába a következő két hétre.
Alto Adige kormányzója azzal indokolta döntését, hogy a régióban huszonhat százalékra emelkedett a naponta végzett vírusteszteken kiszűrt fertőzöttek aránya. A tartomány kórházaiban az intenzív osztályok telítettsége túllépte az ötven százalékot. Hozzátette, négyszázan vannak kórházban, és nincs számukra elegendő orvos és ápoló. Kezdőket vettek fel, és visszahívták a nyugdíjban lévő egészségügyi személyzetet – mondta el.

A vörös zónához tartozás azt jelenti, hogy a tartományba kizárólag munkavégzés vagy más nyomós indok miatt lehet belépni, vagy onnan távozni. Egész napos kijárási korlátozás lép életbe:

a lakhelyet csakis munkavégzés, iskolába járás miatt lehet elhagyni.

Leáll a vendéglátás és a kereskedelem is, kivételt egyedül az élelmiszerüzletek és az alapvető cikkeket áruló üzletek jelentenek. Az oktatás az általános iskola hatodik évéig tanteremben folytatódik, a nagyobb tanulók online-ra állnak át.

A római egészségügyi tárca vasárnap esti adatai szerint egy nap alatt több mint 32 ezer új beteget szűrtek ki a korábbi több mint 39 ezer után, de majdnem negyvenezerrel kevesebb teszteléssel, és egy nap alatt 331 beteg halt meg. Kórházban majdnem 30 ezren vannak, intenzíven 2749-en. Február óta 935 104 fertőzöttet szűrtek ki, a halottak száma elérte a 41 394-et.

A vörös zónához tartozó Milánóban ez volt az első hétvége az egész napos kijárási tilalom elrendelése után. A korlátozás ellenére a város utcái, parkjai megteltek kerékpározó, sétáló és sportoló emberekkel. A szintén járványveszélyesként osztályzott Torino térségében a San Luigi kórház ágyakat állított fel a kórházkápolnában és a konferenciateremben is a Covid-19-betegeknek. A járvány terjedése szempontjából kevésbé veszélyesnek ítélt Rómában a kereskedelmi központok hétvégi lezárása miatt megteltek a nyitva tartó kis üzletek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére