Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Korea rakétateszttel válaszolt Észak-Koreának

Bokor Gábor

2017.09.15. 09:28

Hat perccel azután, hogy Észak-Korea magyar idõ szerint péntek éjjel a világra szabadított egy újabb ballisztikus rakétát, Dél-Korea is elindította saját tölteteit egy tesztelésre.
SZÖUL, PHENJAN, 9:28

Hat perccel azután, hogy Észak-Korea magyar idő szerint péntek éjjel a világra szabadított egy újabb ballisztikus rakétát, Dél-Korea is elindította saját tölteteit egy tesztelésre.

Mun Dzsein dél-koreai elnök a nemzetbiztonsági tanács rendkívüli ülésén utasította a kormányt, hogy a nemzetközi közösséggel együttműködve vizsgálja meg az összes diplomáciai eszközt, amellyel elérhetik, hogy Phenjan felhagyjon nukleáris és rakétaprogramjával.

A politikus elrendelte, hogy a hadsereg az Egyesült Államokkal szövetségben dolgozzon ki egy tervet, amivel válaszolni tudnak az észak-koreai fenyegetésekre.

A jelentések szerint a dél-koreai haderő pénteken a észak-koreai ballisztikus rakétateszt után mindössze pár perccel két ballisztikus rakétát indított el. A tájékoztatás szerint a Hjunmu-2 típusú, 300 kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétákat a két Koreát elválasztó tűzszüneti vonal térségéből indították, az egyik a Keleti-tengeren sikeresen eltalálta a kijelölt célpontot a szöuli vezérkar szerint.

A célpont és a gyakorlótér közötti távolság megegyezett azzal a távolsággal, amennyire a Phenjan melletti légitámaszpont van, ahonnan az újabb észak-koreai rakétát pénteken fellőtték"

– áll a jelentésben.

A másik dél-koreai rakéta még az indítás kezdeti szakaszában a tengerbe zuhant, ennek okát a vezérkar nem részletezte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére