Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dél-Korea maximális készültséget vezetett be a Covid-19 miatt

888.hu - Mti

2020.02.23. 12:28

A legmagasabb szintű készültséget vezették be Dél-Koreában az új koronavírus miatt – jelentette be Mun Dzse In elnök vasárnap Szöulban.

Mun egy kormányülésen közölte, Dél-Korea vízválasztóhoz érkezett a betegség történetében, és a következő napok kritikusak lesznek a helyzet kezelése szempontjából. Az elnök arra buzdította a kormányt és a helyi hatóságokat, hogy ne féljenek a lehető leghatározottabban fellépni a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, és ne hagyják, hogy a szabályozások korlátozzák őket ebben.

A dél-koreai hatóságok vasárnap 169 új fertőzöttről és újabb halálos áldozatokról számoltak be. A Covid-19 fertőzöttjeinek száma az ázsiai országban jelenleg 602, míg a halálos áldozatoké öt – közölte a koreai betegségmegelőző központ (KCDC). A megbetegedések többségét Dél-Korea negyedik legnagyobb városában, a Szöultól mintegy 300 kilométerre délkeletre fekvő, 2,5 millió lakosú Teguban regisztrálták, de a fővárosból, Szöulból is jelentettek eseteket. A szöuli városvezetés betiltotta a rendezvényeket, és felfüggesztette egy keresztény szekta miséit, hogy megfékezze a vírus terjedését.

Az új fertőzöttek közül 96, illetve az összes dél-koreai eset több mint fele a Sincshondzsi keresztény szektához kötődik a betegségmegelőző központ tájékoztatása szerint. A központ korábban elmondta, hogy a közösség több mint 9300 tagját helyezte karantén alá. Mun ragaszkodott hozzá, hogy a hatóságok keressék meg és teszteljék a szekta minél több követőjét. A dél-koreai vezető szerint a közösséget érintő intézkedéseket pusztán egészségügyi szükségszerűségből hozták, és azoknak nem célja a vallásszabadság korlátozása.

Az államfő nyomatékosította, hogy kormánya képes korlátok közé szorítani a vírus terjedését, de az erőfeszítések sikeréhez elengedhetetlen a bizalom és az együttműködés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére