Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Decemberben megtudhatjuk, mi lesz Abdeslamék sorsa

Bokor Gábor

2017.09.26. 22:28

A La Libre Belgique belga napilap keddi számában arról írt, hogy megkezdõdött a párizsi terrortámadások kitervelésével gyanúsított Salah Abdeslam és társának pere. Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari a brüsszeli merényletek elõtt egy héttel a belga fõvárosban a rendõrökre is rátámadtak. A lap úgy tudja, hogy az ítélethirdetésre decemberben kerülhet sor.
BRÜSSZEL, 22:28

A La Libre Belgique belga napilap keddi számában arról írt, hogy megkezdődött a párizsi terrortámadások kitervelésével gyanúsított Salah Abdeslam és társának pere. Salah Abdeslam és társa, Soufien Ayari a brüsszeli merényletek előtt egy héttel a belga fővárosban a rendőrökre is rátámadtak. A lap úgy tudja, hogy az ítélethirdetésre decemberben kerülhet sor.

A napilap beszámolója szerint ez lesz az első eset, hogy a Párizsban hét helyszínen elkövetett terrortámadásokkal összefüggésben ítélet születik. A keddi meghallgatáson sem Abdeslam, sem annak társa nem jelent meg az ügyészség tájékoztatása szerint.

A jelenleg franciaországi őrizetben tartott terrorista és társa tavaly március 15-én, Brüsszel Forest negyedében lőfegyverrel támadtak a házkutatásra kiérkezett rendőrökre. A rendőrök a párizsi terrortámadás hátterének felderítésére indult nyomozás során tartottak volna házkutatást, mikor Abdeslam tüzet nyitott.

A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt, két másik – köztük Abdeslam – pedig elmenekült. A szökevényeket néhány nappal később a főváros Molenbeek nevű negyedében elfogták – írja az MTI.

Salah Abdeslam a párizsi terrortámadás egyetlen életben maradt tagja, ő szállította a Stade de France nemzeti stadionnál magát felrobbantó három öngyilkos merénylőt a helyszínre, majd Párizs északi részén hagyta a gépkocsit.

A terroristát végül pár nappal a brüsszeli terrortámadás előtt találták meg több hónapnyi hajtóvadászat után.

A belga születésű francia-marokkói, 26 éves Abdeslamot terrorcselekmények elkövetésével és gyilkossággal vádolják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére