Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

David B. Cornstein: az Obama-adminisztráció párbeszéd helyett csak kritizált

Forisek Ádám

2019.10.25. 19:00

Jó úton haladnak az amerikai–magyar kapcsolatok, ebben pedig fontos szerepe volt a diplomáciai szemléletváltásnak is David B. Cornstein amerikai nagykövet szerint.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt az amerikai-magyar kapcsolatokról, az amerikai belpolitikai helyzetről, valamint az együttműködés lehetőségeiről.

Mint mondta, a Barack Obama vezette adminisztrációnak nagyon más filozófiája volt, mint a Trumpénak, Obamáék az Orbán-kormányt párbeszéd helyett nyíltan kritizálták.

Én az üzleti életben tapasztaltam, hogy párbeszéddel jobb eredményeket lehet elérni, ezért amikor idejöttem, azt mondtam, szeretnék együtt dolgozni ezzel a kormánnyal.

Mint mondta, nem fog csak azért nyilatkozni, hogy bírálja a magyar kormányt, ehelyett ha vannak javaslatai, hogy min lehetne javítani, a kormány tagjaival kezdeményez találkozót.

Országa belpolitikai helyzetéről nem tud Cornstein szuperlatívuszokban beszélni. Véleménye szerint a párbeszéd lenne az ideális,

sajnos azonban vannak emberek, akik jobban gyűlölik Trump elnököt, mint amennyire szeretik az Egyesült Államokat.

Véleménye szerint az impeachment (az elnök alkotmányos eljárással történő elmozdítása) nem igazán valószínű, nemcsak azért, mert a republikánus többségű szenátusban elbukik a folyamat, de azért is, mert jövőre választások lesznek az Egyesült Államokban. Cornstein szerint ekkor kellene az embereknek dönteniük Trumpról, nem pedig előtte.

Nem tudom, én el tudnám-e viselni a rá nehezedő nyomást nap mint nap. Persze, én idősebb vagyok, de az elnök sem éppen tinédzser. Figyelemre méltó a kitartása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére