Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dániában már csak az kap állampolgárságot, aki hajlandó kezet fogni

Bokor Gábor

2019.01.20. 11:30

Inger Stojberg dán bevándorlásügyi miniszter az év elején osztott ki kilenc dán állampolgárságot bevándorlóknak, azonban ennek az az érdekessége, hogy nekik már az új törvény értelmében muszáj volt kezet fogniuk a politikussal, ami bármennyire is tûnik alapvetõ dolognak, pár muszlim migránsnál és liberálisnál sikítófrászhoz vezetett.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, Dániában bevezettek egy új törvényt, melynek értelmében az állampolgárság megszerzésekor mindenkinek kezet kell fognia a hivatalnokkal, aki a honosítását felügyeli és véghez viszi. 

Bár a tervezet már egy éve megvan, az olyan heves vitákat váltott ki, hogy a törvény csak az idei évtől lépett életbe. A leghangosabb ellenzők a muszlim kisebbség és az őket védő szélsőliberális csoportosulások voltak, ugyanis a vallásuk tiltja, hogy ellentétes neművel fogjanak kezet. 

A törvény csak annyit ír elő, hogy aki dán állampolgárságot kérvényez, az hajtson fejet az ország értékei előtt, és mutasson tiszteletet a kormány iránt azzal, hogy kezet fog annak beosztottjával"

– indokolták a kormányoldalról tavaly.

Az állampolgársági eskütételek általában a helyi önkormányzatokban vagy más állami hivatalok vidéki kirendeltségein szoktak megtörténni Dániában, azonban a csütörtöki kivételes eset volt és az érintett személyeknek Koppenhágába kellett utazniuk. A tudósítások szerint minden rendben zajlott, senki sem utasította el a miniszter kézfogását. 

A kézfogás egy szimbolikus cselekedet, ettől számítva lesznek dán állampolgárok, semmi kétségem afelől, hogy helyes lépés volt ezt kötelezővé tenni"

– mondta a miniszter, aki szerint a jövőben felügyelni fogják, hogy az állampolgári eskük során valóban megtörténik-e a szimbolikus kézfogás. 

Egyetlen kézfogásra volt a migráns a francia állampolgárságtól

De végül nem jött össze, mert tiltja a vallása.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére