Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dánia kerítést épít a dán-német határon, hogy kívül tartsa a vadakat

888.hu

2018.03.23. 11:58

Dánia elhatározta, hogy Németországgal közös határára mintegy 70 kilométer hosszú kerítést fog építeni, hogy kívül tartsa a vadakat.

Pontosabban a vaddisznókról van szó, amelyek magukkal hurcolhatják a súlyos afrikai sertéspestist – írja az Independent.

Dániának óriási pénzeket hoz a sertésbiznisz, így annak ellenére hozták meg a döntést, hogy eddig nem tapasztalták a betegség nyomait sem a vad, sem a házi disznópopulációban.

A döntés azért is indokolt szakértők szerint, mert jelenleg nincs oltás és gyógyszer a betegség ellen.

Az afrikai sertéspestis veszélytelen az emberekre és más állatokra, azonban a házi disznókra és a vaddisznókra életveszélyes a kór. A megbetegedéstől számítva 10 napon belül elpusztul az állat, méghozzá szinte 100 százalékban.

 Esben Lunde Larsen környezetvédelmi miniszter szerint nem szeretnének kockáztatni. A 33 milliárd dán koronára rúgó sertésexport a nullára csökkenne abban a pillanatban, hogy a betegség felütné a fejét.

A dán hatóságok félelme azért nem alaptalan, mert az afrikai sertéspestis jelenleg is tombol Csehországban, Romániában, Észtországban, Litvániában és Lettországban, és egyes jelentések szerint a kór egyre közelebb ér Dániához.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére