Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dán bevándorlásügyi miniszter: a menedékkérőket az EU-n kívüli partnerországokba kell áthelyezni

888.hu

2022.01.13. 21:00

A dán kormány olyan menekültügyi mechanizmust javasol, amelynek értelmében a Dániába érkező menedékkérőket egy, az uniós schengeni térségen kívüli partnerországba helyeznék át menedékkérelmük elbírálásáig – jelentette ki Mattias Tesfaye dán bevándorlásügyi miniszter csütörtökön, az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) ülésén.

A dán szociáldemokrata kormány etióp gyökerű minisztere bizottsági meghallgatásra érkezett a brüsszeli uniós testülethez. Az EP képviselői számon akarták kérni a dán kormányon az országban tartózkodó több szíriai állampolgár tartózkodási engedélyének megvonását.

Bevezető beszédében Tesfaye kiemelte: a jelenlegi európai uniós menekültügyi rendszer megbukott, mivel nem képes a háború és üldöztetés elől menekülők biztonságát garantálni.

Kifejtette: a dán megközelítés lényege az, hogy eltörölje mindazon tényezőket, amelyek az embercsempészeket ösztönzik.

Tesfaye hangsúlyozta, hogy erős és egyenlő feltételeken alapuló megállapodásokat kell kötni harmadik országokkal, hogy a menekültkérelmeket Dánián kívül lehessen elbírálni.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet Dániába irányuló menekültkérvényt beadni, hanem csak azt, hogy az eljárás megváltozik. Továbbá javaslatunk nem megy szembe az Európai Bizottság menekültügyi paktumra vonatkozó előterjesztésével

– tette hozzá.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben az adott országban javul a helyzet,

a menekülteknek vissza kell térniük hazájukba.

Tesfaye kitért arra is, hogy a dán kormány feladata elsősorban a dán társadalom kohéziójának erősítése és a lakosság biztonságának garantálása. Hangsúlyozta: fontos a migránsok társadalmi integrációja, de az is fontos, hogy ha valaki Dániába érkezik, az kivegye részét a dán társadalom munkájából.

A miniszter arra is rámutatott, hogy a menekültügyi kérdésekben nem szabad az Európai Uniót nyugatra vagy keletre bontani, „inkább figyelemmel és kíváncsisággal kell fordulni valamennyi tagállam véleménye felé”.

Az EP több baloldali képviselője kritikával illette a dán kormány javaslatát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

A Bloomberg jelentése szerint a kínai tulajdonú TikTok vírusvideó-alkalmazás felfedte, hogy a cég egyes Kínában dolgozó alkalmazottai hozzáférnek az amerikai felhasználók személyes adataihoz. A vállalat beismerése kilenc amerikai szenátornak írt válaszlevél útján történt meg. 

Zelenszkij szerint még visszatér az ukrán hadsereg Liszicsanszkba

Az államfő a lakossághoz intézett vasárnap éjjeli videóüzenetében kommentálta az ukrán csapatok kivonását a stratégiai jelentőségű Donyec-medencei településről.

Putyin gratulált a kelet-ukrajnai Luhanszk „felszabadításához”

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn védelmi miniszterével találkozva gratulált az orosz csapatoknak a kelet-ukrajnai Luhanszk régiójának „felszabadításához”.

Meloni szerint a muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket

Meloni szerint a muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket

Tiltakozó akciót indított közösségi oldalán Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI), valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti pártcsoport elnöke az Európai Unió egyik kampánya ellen, melyben az iszlám vallásúak fejkendőjét viselő nővel hirdették az európai értékeket – jelentette az Il Giornale napilap hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére