Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dán bevándorlásügyi miniszter: a menedékkérőket az EU-n kívüli partnerországokba kell áthelyezni

888.hu

2022.01.13. 21:00

A dán kormány olyan menekültügyi mechanizmust javasol, amelynek értelmében a Dániába érkező menedékkérőket egy, az uniós schengeni térségen kívüli partnerországba helyeznék át menedékkérelmük elbírálásáig – jelentette ki Mattias Tesfaye dán bevándorlásügyi miniszter csütörtökön, az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) ülésén.

A dán szociáldemokrata kormány etióp gyökerű minisztere bizottsági meghallgatásra érkezett a brüsszeli uniós testülethez. Az EP képviselői számon akarták kérni a dán kormányon az országban tartózkodó több szíriai állampolgár tartózkodási engedélyének megvonását.

Bevezető beszédében Tesfaye kiemelte: a jelenlegi európai uniós menekültügyi rendszer megbukott, mivel nem képes a háború és üldöztetés elől menekülők biztonságát garantálni.

Kifejtette: a dán megközelítés lényege az, hogy eltörölje mindazon tényezőket, amelyek az embercsempészeket ösztönzik.

Tesfaye hangsúlyozta, hogy erős és egyenlő feltételeken alapuló megállapodásokat kell kötni harmadik országokkal, hogy a menekültkérelmeket Dánián kívül lehessen elbírálni.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet Dániába irányuló menekültkérvényt beadni, hanem csak azt, hogy az eljárás megváltozik. Továbbá javaslatunk nem megy szembe az Európai Bizottság menekültügyi paktumra vonatkozó előterjesztésével

– tette hozzá.

A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben az adott országban javul a helyzet,

a menekülteknek vissza kell térniük hazájukba.

Tesfaye kitért arra is, hogy a dán kormány feladata elsősorban a dán társadalom kohéziójának erősítése és a lakosság biztonságának garantálása. Hangsúlyozta: fontos a migránsok társadalmi integrációja, de az is fontos, hogy ha valaki Dániába érkezik, az kivegye részét a dán társadalom munkájából.

A miniszter arra is rámutatott, hogy a menekültügyi kérdésekben nem szabad az Európai Uniót nyugatra vagy keletre bontani, „inkább figyelemmel és kíváncsisággal kell fordulni valamennyi tagállam véleménye felé”.

Az EP több baloldali képviselője kritikával illette a dán kormány javaslatát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kanadában döntöttek: a keresztény norma hirdetése tiltott, az LMBTQ propagálása legális

Ha bárki olyan tanácsokat ad, hogy a legegyszerűbb megoldás elfogadni a biológiai nemet, azt akár öt év börtönbüntetéssel sújthatják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére