Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúcson a migránsok száma a görög szigeteken

Nagy Gábor

2019.09.17. 21:08

Még mindig álprobléma?

Mintegy 200 illegális bevándorló érkezett Törökországból kedden Kiosz, Kosz és Leszbosz görög szigetekre, illetve további 43 ember érte el a török partoktól Alekszandropolisz kikötővárost – közölte a pireuszi parti őrség.

Görög hivatalos adatok szerint jelenleg több mint 26 ezer migráns él a görög szigeteken. Ez a szám azóta nem volt ilyen magas, hogy 2016 márciusában megkötötték az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodást, amelynek értelmében az unió visszatoloncolhatja a török területről illegálisan érkező bevándorlókat. Áprilisban még csak 14 ezer bevándorló élt a szigeteken. Az utóbbi két hónapban megugrott a Törökországból Görögországon keresztül az EU-ba érkező illegális bevándorlók száma.

Az EU és Törökország közötti megállapodás betartása mára nehézkessé vált a görög szigeteken a megfelelő személyi és pénzügyi feltételek hiánya miatt. A júliusban hivatalba lépett új görög kormány azt ígérte, hogy felgyorsítják a menekültügyi eljárásokat és csökkentik a szigetekre nehezedő nyomást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére