Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csökkent Merkel népszerûsége

Bertha László

2016.08.03. 15:18

Kismértékben csökkent a német kancellár, Angela Merkel népszerûsége a würzburgi és az ansbachi terrorcselekményeket követõen. A lakosság túlnyomó többsége azonban nem gondolja úgy, hogy Merkel menekültpolitikája lenne a felelõs a támadásokért.
BERLIN, 15:18

Kismértékben csökkent a német kancellár, Angela Merkel népszerűsége a würzburgi és az ansbachi terrorcselekményeket követően. A lakosság túlnyomó többsége azonban nem gondolja úgy, hogy Merkel menekültpolitikája lenne a felelős a támadásokért.

A Stern hírmagazin és az RTL televízió megbízásából készített felmérés szerint a németek 46 százaléka szavazna Angela Merkelre, ha közvetlenül választanának kancellárt. Ez egy százalékpontos gyengülés az egy héttel korábbihoz viszonyítva. A bevándorlási válság előtt a kancellár támogatottsága még 56 százalékon állt.

Hiába azonban a mérsékelt gyengülés, továbbra sincs olyan politikai szereplő, akinek személyes támogatottsága akár csak megközelítené Merkelét, azaz a kancellárnak továbbra sincs megfelelő alternatívája.

A közvélemény-kutatás alapján a CDU/CSU pártszövetség a szavazatok 35 százalékát szerezné meg, ami stagnálást jelent. A szocialista SPD egy százalékkal erősödött, ők 23 százalékon állnak. Az ellenzéki pártok közül a Zöldek 12, a Baloldal és az AfD támogatottsága pedig egyaránt 9 százalék.

A felmérés szerint a német lakosság 69 százaléka nem gondolja úgy, hogy Angela Merkel menekültpolitikája lenne a felelős az elmúlt hetek terrorcselekményeiért. Az AfD szavazótáborában ugyanakkor a megkérdezettek 78 százaléka véli úgy, hogy a kancellár igenis felelős a támadásokért.

(MTI, Stern)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Mélyponton Joe Biden népszerűsége

Egy friss közvélemény-kutatás szerint Joe Biden amerikai elnök népszerűségi indexe májusban hivatali idejének eddigi mélypontjára csökkent: az amerikai lakosság alig 39 százaléka elégedett a teljesítményével, és még a Demokrata Párt tagjainak körében is egyre növekszik az elnök tevékenységével kapcsolatos borúlátás.

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére