Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csökkent Merkel népszerûsége

Bertha László

2016.08.03. 15:18

Kismértékben csökkent a német kancellár, Angela Merkel népszerûsége a würzburgi és az ansbachi terrorcselekményeket követõen. A lakosság túlnyomó többsége azonban nem gondolja úgy, hogy Merkel menekültpolitikája lenne a felelõs a támadásokért.
BERLIN, 15:18

Kismértékben csökkent a német kancellár, Angela Merkel népszerűsége a würzburgi és az ansbachi terrorcselekményeket követően. A lakosság túlnyomó többsége azonban nem gondolja úgy, hogy Merkel menekültpolitikája lenne a felelős a támadásokért.

A Stern hírmagazin és az RTL televízió megbízásából készített felmérés szerint a németek 46 százaléka szavazna Angela Merkelre, ha közvetlenül választanának kancellárt. Ez egy százalékpontos gyengülés az egy héttel korábbihoz viszonyítva. A bevándorlási válság előtt a kancellár támogatottsága még 56 százalékon állt.

Hiába azonban a mérsékelt gyengülés, továbbra sincs olyan politikai szereplő, akinek személyes támogatottsága akár csak megközelítené Merkelét, azaz a kancellárnak továbbra sincs megfelelő alternatívája.

A közvélemény-kutatás alapján a CDU/CSU pártszövetség a szavazatok 35 százalékát szerezné meg, ami stagnálást jelent. A szocialista SPD egy százalékkal erősödött, ők 23 százalékon állnak. Az ellenzéki pártok közül a Zöldek 12, a Baloldal és az AfD támogatottsága pedig egyaránt 9 százalék.

A felmérés szerint a német lakosság 69 százaléka nem gondolja úgy, hogy Angela Merkel menekültpolitikája lenne a felelős az elmúlt hetek terrorcselekményeiért. Az AfD szavazótáborában ugyanakkor a megkérdezettek 78 százaléka véli úgy, hogy a kancellár igenis felelős a támadásokért.

(MTI, Stern)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére