Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csehországban romlott a járványhelyzet

888/MTI

2020.12.06. 16:16

Romlott valamelyest a járványhelyzet a hétvégén Csehországban.

Az egészségügyi minisztérium honlapján vasárnap megjelent adatok szerint a járvány terjedésének kockázati indexe a 100 pontos skálán 13 nap után 57-ről 64-re ugrott, a mutató a harmadik sávból a nagyobb kockázatot jelentő negyedikbe ment át. Az érvényben lévő óvintézkedések azonban csak akkor módosulnak, ha a mutató hét napig alacsonyabb sávban vagy három napig magasabb sávban marad. A döntést mindig a kormánynak kell meghoznia, és néhány más tényezőt is figyelembe kell vennie. Az óvintézkedések jelentős lazítását jelentő harmadik kockázati sávba csütörtökön lépett be Csehország.

Romlott a reprodukciós ráta is: a hét eleji 0,8-ről 1,02-ra, ami statisztikailag azt jelenti, hogy minden fertőzött egy további személyt fertőz meg. A szaktárca tájékoztatásából kiderül, hogy szombaton 3308 új fertőzést regisztráltak, 641-gyel többet, mint egy hete.

A kórházban kezeltek és a súlyos esetek száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A kórházakban 4436 embert kezelnek, akik közül mintegy 620 állapotát tartják súlyosnak az orvosok. A nyilvántartás szerint szombaton 59 halálesetet történt, de a halálozási adatokat a későbbiekben mindig pontosítják, és eddig rendre nőtt ez a szám. A napi halálesetek száma azonban az utóbbi héten már száz alatt maradt, amit javulásnak minősítenek a szakértők. Jelenleg mintegy 60 ezer fertőzött van az országban, és a számuk folyamatosan csökken.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére