Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros Blinkennel ráteheti a kezét az amerikai diplomáciára – Cseh Katka örömére

888.hu

2020.11.24. 17:30

A momentumos európai parlamenti képviselő meg sem próbálja letagadni, hogy Antony Blinken erőteljesen kötődik Soros Györgyhöz. De miért is tenné? Hiszen hálózat nem létezik, az pedig csak a véletlen műve, hogy Joe Biden hatalomátvételi csapata tele van Gyuri bácsi embereivel.

A 888 is beszámolt róla, hogy a magyar származású Antony Blinken lesz a kétes körülmények között amerikai elnöknek választott Joe Biden külügyminisztere. Az 58 éves Blinken 2015 és 2017 között külügyminiszter-helyettes, azt megelőzően pedig Barack Obama elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt. Pályáját Bill Clinton kormányzata idején kezdte a külügyminisztériumban.

A Magyar Nemzet jóvoltából azt is tudhatjuk, hogy a Blinken házaspár Soros Györggyel is szoros kapcsolatot ápolt:

2015 novemberében a magyar származású amerikai milliárdos is részt vett azon a ceremónián, amelyen a Közép-európai Egyetem (CEU) Nyílt Társadalom Archívuma (Open Society Archives – OSA) a házaspár nevét vette fel, miután Vera és Donald Blinken bőkezűen adományoztak az archívumnak.

Az OSA honlapja szerint a Blinken házaspár adományának köszönhetően egy olyan pénzalap jött létre, amely lehetővé teszi az archívum szakmai tevékenységének folytatását, a kutatási tevékenységek fejlesztését és az állomány bővítését.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője Facebook-oldalán tett közzé egy szívbemarkoló hűségesküt, és közben a megrendelőt is leleplezte, ugyanis hosszasan mutatja be Blinken karrierjét, és bátran megemlíti a fentebb említett CEU-s adományt is.

A Blinken család néhány éve nagyobb adományt adott a CEU Nyílt Társadalom Archívumának, az OSA-nak, az archívum ezért hálából a család nevét viseli”

– írja Cseh.

Ezt követően a momentumos nagyasszony elemzésbe bocsátkozik, szerinte Trump elnöksége alatt Amerika bezárkózott. Ez nagyjából annyit jelent, hogy Trump nem indított háborút, nem exportált demokráciát, és saját hazája érdekeit helyezte előtérbe.

De Cseh Katalin továbbmegy.

Blinken korrupcióellenessége, valamint az, hogy családjával együtt mélységesen hisz a demokráciában, előrevetíti, milyen külpolitikát várhatunk tőle”

– írja.

Ezt a gondolatmenetet követve tehát Blinken első dolga lesz felgöngyölíteni főnöke fiának, Hunter Bidennek a kétes ukrajnai, kínai és oroszországi ügyleteit. A korrupció elleni harc jegyében. Meglátjuk. Nagy tételben azért ne fogadjuk rá.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Biden-adminisztrációban feltűnik Soros György CEU-jának barátja,

ugyanis már a hatalomátvételt segítő csapatok is tele vannak a tőzsdespekuláns embereivel.

A Külügyminisztériumot felügyelő csapatba (State Department transition team) bekerült Sarah Cross. Az OSF honlapja szerint Cross érdekképviseleti igazgatóként (Advocacy Director ) dolgozik a Soros-alapítvány Nemzetközi Migrációs Kezdeményezés (International Migration Initiative) programjában.

Michael Pan az Egyesült Államok ENSZ-missziójának csapatához (United States Mission to the United Nations team) csatlakozik. Pan különleges tanácsadóként dolgozik a Soros-alapítvány végrehajtói irodájában, ráadásul 2009 és 2014 között az Obama-adminisztrációban is volt feladata.

A pénzügyi szolgáltatások fogyasztóinak védelmét szolgáló ügynökség (Consumer Financial Protection Bureau) csapatába bekerült Diane Thompson, aki a Soros-alapítvány ösztöndíjasa (Leadership in Government Fellow). Korábban igazgatóhelyettesként dolgozott a szervezetnél.

A V4NA nemzetközi hírügynökség kiderítette, hogy azok a szervezetek is delegáltak tagokat, amelyeket Soros pénzel. Eszerint:

Sharon Burke és Vivian Graubard a New America nevű, Soros által támogatott szervezet munkatársaként érkezik Biden segítségére. Előbbi a Védelmi Minisztériumot (Department of Defense) átvevő csapat tagja. Utóbbi a Munkaügyi Minisztériumot (Department of Labor) átvevő csapatban kapott helyet.

Az OSF honlapja szerint a New America csak 2018-ban több mint 1,6 millió dollárt kapott. Nem mellesleg Soros György egyik fia, Jonathan Soros is tagja a szervezetnek.

A Center for American Progress nevű szervezet öt embere került be különböző csapatokba:

  • Jocelyn Frye (Munkaügyi Minisztérium),
  • Kate Kelly (Belgyminisztérium),
  • Andy Green (Pénzügyminisztérium, Federal Reserve, banki és értékpapír-szabályozók),
  • Kelly Magsamen (Nemzetbiztonsági Tanács),
  • Ryan Zamarripa (az Egyesült Államok kereskedelmi képviselete).
Soros György alapítványa 2018-ban 580 ezer dollárral támogatta a Center for American Progresst.

A Center for Strategic and International Studies nevű szervezet három emberét ültette be Biden csapatába, mindannyian a Védelmi Minisztériumot felügyelik:

  • Kath Hicks,
  • Melissa Dalton,
  • Andrew Hunter.

Az OSF 2018-ban valamivel több mint 200 ezer dollárt adott a szervezetnek.

A Soros által támogatott Center for a New American Security négy munkatársát delegálta Bidennek:

  • Susanna Blume (Védelmi Minisztérium),
  • Ely Ratner (Védelmi Minisztérium),
  • Elizabeth Rosenberg (Pénzügyminisztérium),
  • Kayla Williams (Veteránügyi Minisztérium).
Az OSF 2018-ban 30 ezer dollárt adott a Center for a New American Securitynek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére