Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Csak valami piszok a szalvétán” – demokrata képviselő a meg nem született gyermekekről

Ányos Miklós

2019.11.03. 14:30

Wendy Ullman, az amerikai Pennsylvania állam egyik demokrata képviselője nevezte így a meg nem született gyermekeket.

Ullmann, Bucks megye demokrata képviselője kommentálta így a Pennsylvania-i Törvényhozás Egészségügyi Bizottságának előterjesztett törvényjavaslatát, mely lehetőséget ad a szülőknek, hogy a halva született és elvetélt gyermeküket eltemethessék, illetve elhamvaszthassák. A HB 1890 számú törvényjavaslatot a bizottság 15 szavazattal 10 ellenében fogadta el, a demokrata képviselők ellenszavazataival. Majd a Törvényhozás elé került a javaslat szavazásra.

Miközben a vitában ellenezte a törvényjavaslatot, Ullman azt mondta:

Azt hiszem, hogy mindannyian megértjük a magzati veszteség fogalmát, de a nőről is beszéljünk, aki bejön egy intézménybe, görcsei vannak, és – hogy ne legyek konkrét – ez a korai vetélés csak valami piszok egy szalvétán.

Ullman hozzászólásainak videóját először a The Pennsylvania Family Council, egy családokat támogató nonprofit szervezet tette közzé. Tom Shaheen, a Pennsylvania Family Institute politikáért felelős alelnöke válaszolt Ullman észrevételeire egy nyilatkozatban:

A vetélés, függetlenül attól, hogy milyen korai, nem egy piszokhoz vezet a szalvétán, hanem egy gyermek elvesztéséhez. Minden emberi élet tiszteletet érdemel, még akkor is, ha a fejlődés korai szakaszában elvesztik.

Wendy Ullman

A megjegyzés érzéketlenségét kiemeli az is, hogy Francis Ryan képviselő, aki beterjesztette a törvényjavaslatot, nyilvánosan beszélt a saját és felesége fájdalmáról, miután elveszítették gyermekeiket egy sajnálatos vetélés miatt. A törvényjavaslat szavazását követően a Twitteren közzé is tette, hogy a javaslat fájdalmas emlékeket hozott fel bennük.

Ullman durva megszólalása felkeltette a nemzeti sajtó figyelmét, és több olyan anyáét is, akik elvetéltek, ők szintén a Twitteren fejezték ki undorukat és fájdalmukat a bejegyzésekben. A pennsylvaniai törvényjavaslatot hasonlóan írják le az Indiana állami törvényhez, mely előírja a magzatok humánus megsemmisítését, és amit a Legfelsőbb Bíróság fenntartott idén májusban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Egy ország szurkol Szoboszlaiék újabb sikeréért

Újabb bravúrra készül az elmúlt években ténylegesen hihetetlen és sikeres történetet író magyar labdarúgó-válogatott. Hétfőn este a Puskás Arénában csak egy aprócska pontot kell szerezni Olaszország ellen ahhoz, hogy a csapat bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe. Persze az sem lenne nagy baj, ha az angolok és a németek után az olaszok skalpját is megszereznénk.

Fidesz-győzelem a miskolci időközi választáson

Időközi választást tartottak vasárnap Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében. A választáson óriási fölénnyel, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére