Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csak úgy szárnyal Salvini pártjának népszerűsége

Bokor Gábor

2019.06.28. 15:25

Szoros összefüggésben van a politikus pártjának népszerűségnövekedése azzal, hogy élesen ellenzik az illegális bevándorlást, és a belügyminiszter nem nyitja meg az olasz kikötőket a fekete-afrikai migránsokat szállító hajók előtt.

Rado Fonda, az SWG nevű piackutató ügynökség vezetője pénteken számolt be arról, hogy egy hónappal az EP-választás után tovább növekedett a Matteo Salvini vezette bevándorlásellenes Liga olasz kormánypárt népszerűsége. Míg négy hete a választók 34 százaléka voksolt a Ligára, addig ha most lenne a választás, ez a szám már 37 lenne. A második legnépszerűbb párt jelenleg Olaszországban a Demokrata Párt (PD), mely 22,6 százalékon áll.

Nagy lehetőség van Salviniben, könnyen lehet a Liga akár 40 százalékos támogatottságú is

– mondta Fonda, aki szerint a baloldali PD-nek esélye sincs arra, hogy elmozduljon ellenzéki szerepéből.

Salvini a legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nem engedte kikötni a holland zászló alatt vonuló Sea-Watch 3 nevű migránsokat szállító hajót. A jármű egy német civil szervezet tulajdonában áll, mely rendszeresen Líbia partjainál portyázik, hogy felszedje az Európába vágyó bevándorlókat.

Fotó: AFP

Matteo Salvini szerint a hajó legénysége azzal, hogy az afrikai országok helyett a sokkal távolabbi Olaszország felé veszi az irányt, szabálytalanságok sorozatát könyveli el, valamint egyértelmű politikai célokat hajt végre.

Ha megszálljuk a hajót és letartóztatjuk a legénységet, megint én leszek elővéve és én kerülök ezzel reflektorfénybe

– mondta a belügyminiszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére